ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

«Γραφικός και επικίνδυνος ο Μουτζούρης» λέει ο Πέτσας

Οργή στο Μαξίμου - Τι απαντά ο περιφερειάρχης
 
Οργισμένοι είναι στο Μαξίμου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη ο οποίος στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα (δείτε ΕΔΩ) χρησιμοποιεί πολύ σκληρή και ειρωνική έκφραση κατά του Πρωθυπουργού δημοσίως.
Πρόκειται, μάλιστα, για τόσο μεγάλη οργή που ο Κυριάκος.. Μητσοτάκης αποφάσισε να μη δεχθεί την Πέμπτη στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου μαζί με τους άλλους αυτοδιοικητικούς με τους οποίους θα αναζητήσει λύσεις στο μεταναστευτικό.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας:
«Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Όταν θέλουμε, στο μέλλον, να αποδώσουμε σε κάποιον χαρακτηριστικά που συμπυκνώνουν μαζί τη γραφικότητα, την επικινδυνότητα και γενικότερα τα χειρότερα χαρακτηριστικά, θα λέμε από εδώ και πέρα "ο Μουτζούρης". Καμία συζήτηση με τον κ. Μουτζούρη. Τι να την κάνουμε τη συγγνώμη; Όποια συγγνώμη και να ακουστεί τώρα από τον κ. Μουτζούρη θα είναι υποκριτική. Ένας τακτικισμός. Δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη. Δεν γίνεται καμία συζήτηση με τον κ. Μουτζούρη. Ο κ. Μουτζούρης έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Και αυτές τις ευθύνες θα τις δούμε. Όλες τις ευθύνες που αφορούν το αξίωμά του. Δεν είναι πλάκα ένας Περιφερειάρχης να κάνει όλα αυτά. Έχει σοβαρές ευθύνες και θα αποδοθούν».
Την ίδια ώρα άλλα κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαιότητες του κ. Μουτζούρη.
«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».
 
Η απάντηση του Περιφερειάρχη

«Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Σε ιδιωτική συνομιλία να ζητήσω συγγνώμη;» είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ερωτηθείς για το βίντεο.
«Κατ' ιδίαν μπορώ να δείξω σε όποιον θέλω ό,τι θέλω, είναι ιδιωτική συνομιλία» συμπλήρωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.
Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έδειξε η κυβέρνηση ότι θέλει να σωθεί το νησί όταν κάνει δομές όπου θα εγκλωβιστεί χιλιάδες κόσμου». Όπως ειπε ο Κώστας Μουτζούρης η στάση του θα ήταν διαφορετική «αν έβλεπα απεγκλωβισμό μεταναστών ή φύλαξη συνόρων».
Ερωτηθείς αν θα πάει στη σύσκεψη, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν φύγουν τα ΜΑΤ και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου».