ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Μουτζούρης: «Ε, να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός»

ΒΙΝΤΕΟ

Eνα αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει τι γνώμη έχει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το βίντεο δείχνει τον περιφερειάρχη να μιλάει στο τηλέφωνο με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη ενώ ακούγεται να δηλώνει πατριώτης και να χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στο νησί..
της Λέσβου, ως «στρατό κατοχής, στρατό του Ερντογάν».
Αν και δηλώνει... λογικός άνθρωπος στη συνέχεια ανεβάζει τους τόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην μου κάνει παλικαριές ο πρωθυπουργός εμένα, δεν είμαι κανένα παιδάκι» και αναφέρει ότι διαβάζει σε διάφορα sites ότι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τον ίδιο. «Ε, κι εγώ μπορώ να σου πω, να κι αν είναι οργισμένος» προσθέτει ο Μουτζούρης, συνοδεύοντας τα λεγόμενά του με την προσβλητική, χαρακτηριστική κίνηση των χεριών προς τα... κάτω.
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αφήνει υπονοούμενα ότι μπορεί να μην πάει στην προγραμματισμένη με τον πρωθυπουργό συνάντηση την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.



Η αντίδραση της κυβέρνησης

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Πέτσας: Αποσύρονται από Χίο και Λέσβο οι δυνάμεις των ΜΑΤ που πήγαν για ενίσχυση

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να αποσυρθούν δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο και τη Χίο, καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
Η απόφαση ελήφθη νωρίτερα την Τετάρτη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυχοσοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Εκεί διαπιστώθηκε η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά και ελήφθη η σχετική απόφαση να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ.
Μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε, μεταξύ άλλων: «Να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις, γιατί έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον λόγο να παραμένουν εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν ενίσχυση θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε και τα νησιά χωρίς αστυνομική προστασία, ειδικά σε αυτή την εποχή».