ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Πολάκης: Εδώ είμαστε να βοηθήσουμε!..

O πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή την εξάπλωση του κοροναϊού γράφει στο fb:
Επειδη βλέπω από δημοσιεύματα και από το διαδίκτυο να καλλιεργείται και να μεγαλώνει μια ανησυχία (για να μην πω κάτι βαρύτερο) για την επιδημία του κοροναϊού που ξεκίνησε από την Κίνα νιώθω την ανάγκη να πω τα εξης:
1.Η επέκταση της επιδημίας του..
κοροναϊου είναι λογικό πως σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα και της Ελλάδας .Ετσι γίνεται με τις επιδημίες από στελέχη ιών με ισχυρή λοιμογόνο δύναμη .
2.Δεν χρειάζεται πανικός από τον κόσμο αλλά απλά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και αποφυγής επαφής που περιγράφονται στις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπ Υγειας επανειλημμένα για αντίστοιχες επιδημίες όπως της γρίπης! Δεν υπάρχει εμβόλιο ,στους κοροναιους οφείλεται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ το 15-20% των αναπνευστικών λοιμώξεων της χειμερινής περιόδου.
3.Κίνδυνο διατρέχουν οι ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ οι ίδιες που κινδυνεύουν από την επιδημία της γρίπης!
4.Το Υπουργείο Υγειας οφείλει να συντονίσει τους εμπλεκόμενους φορείς από τις πύλες εισόδου,μέχρι τα νοσοκομεία .Εμεις τυμβωρυχία και τοξική αντιπολίτευση ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ,θα ελέγχουμε όμως την ετοιμότητα και προετοιμασία,την ΕΠΑΡΚΕΙΑ των μέσων και Υποδομων με βάση της προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας .
5.ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ .

Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας