ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

«Κύριε Μητσοτάκη, κυρία Μέρκελ, o Ερντογάν σας έπιασε στον ύπνο»

Την διαχείριση της κυβέρνησης στο προσφυγικό και την αυταρχική πολιτική της με το όργιο αστυνομικής καταστολή σε Μυτιλήνη και Λέσβο καταδίκασε η Φώφη Γεννηματά.
Προσερχόμενη στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στη Ρόδο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κύριε Μητσοτάκη, κυρία.. Μέρκελ, ο Ερντογάν σας έπιασε στον ύπνο. Φωνάζουμε εδώ και καιρό για την ανάγκη αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων.
Τώρα που εκδηλώθηκε στην πράξη η τουρκική απειλή για το άνοιγμα των συνόρων και τον πολλαπλασιασμό των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών, τυπικά πια κατέρρευσε η κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται η Κυβέρνηση να ξυπνήσει, να δείξει πυγμή όχι στους απελπισμένους νησιώτες αλλά στους Ευρωπαίους, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη. Να μπλοκάρουμε ακόμα και κρίσιμες αποφάσεις αν χρειαστεί. Δισταγμός και περαιτέρω καθυστέρηση θα είναι ολέθρια. Επιτέλους, θα πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την εξέλιξη. Ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα μετατρέπεται σε εθνική τραγωδία και τα νησιά μας σε αποθήκη ψυχών».