ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Δεκάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις σε Λέσβο και Χίο

Περισσότεροι από 50 είναι οι τραυματίες από τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στη Δυτική Λέσβο. Αυτή την ώρα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη στο νησί. Ανάλογη όμως, είναι και η κατάσταση και στη Χίο όπου κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει αστυνομικοί...
Περίπου από τις δύο το μεσημέρι..
της Τετάρτης βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένα επεισόδια στη Λέσβο, με πετροπόλεμο, χημικά, ενώ νωρίτερα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο και για χρήση της «αύρας» (όχημα εκτόξευσης νερού) από την Αστυνομία.
Νωρίτερα, μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Την ίδια ώρα, στα συγκεκριμένα σημεία κάτοικοι των περιοχών συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή της Καράβας, έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.
Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη εστία.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.
Στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τους αξιωματικούς που διευθύνουν τις επιχειρήσεις στο σημείο Διαβολορεμα, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Κώστας Παππος κατήγγειλε επώνυμα τον προπηλακισμο του από άντρα των ΜΑΤ.
Με την ένταση στο κόκκινο στην περιοχή με συνεχείς ρίψεις χημικών και βομβών κρότου λάμψης, ο Αντιδήμαρχος έκανε έκκληση για συνεννόηση με τους ιθύνοντες. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί από αστυνομικό που ήθελε φανερά να του αποσπάσει και να καταστρέψει το κινητό που είχε ανα χείρας.
Δεκάδες είναι και τα περαστικά πολιτών με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.
 

πηγή: Stonisi