ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Ρωτήστε τον γέροντα...

...γιατί ο γιατρός -και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων- δεν ξέρουν ή δε μιλούν...
 
του Νίκου Μάστορα

Ενώ βρισκόμαστε στη δίνη της μετάδοσης της ασθένειας, πριν απο λίγες ώρες ο πατήρ Νεκτάριος Μουλατσιώτης, γνωστός και ως δημιουργός του συγκροτήματος των «Παπαροκάδων», ο οποίος είναι αρχιμανδρίτης και ηγούμενος στην Ιερά Μονή Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ στο Τρίκορφο Φωκίδος, αποφάσισε να δώσει..
οδηγίες για τη Θεία Μετάληψη στο κανάλι του στο youtube. Δεν θα κολλήσουν τα παιδιά σας κορονοϊό, μας ενημερώνει.
Διηγήθηκε μάλιστα πως... έγλειψε Θεία Κοινωνία απο ένα δάπεδο που έπεσε, χωρίς να κολλήσει τίποτα. Και χαρακτήρισε τη Θεία Κοινωνία σαν το καλύτερο εμβόλιο για οποιαδήποτε ασθένεια: "Είναι το καλύτερο αντίδοτο του θανάτου", είπε.
Διαβάστε τι λέει:
"Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία; Ο ιός της γρίπης, ο ιός Η1Ν1, η ηπατίτιδα, το AIDS, ή άλλες ασθένειες μεταδίδονται μέσω της Θείας Κοινωνίας; Τι χρειάζεται να προσέχουν οι πιστοί την ώρα που προσέρχονται στην Εκκλησία για να Κοινωνήσουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού; Η Θεία Κοινωνία είναι ΖΩΗ. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι τύπος του Ιησού Χριστού. Είναι ο ίδιος Ιησούς Χριστός που είναι η ζωή, που είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών. Η Θεία Κοινωνία μεταδίδει τη ζωή στους ανθρώπους και όχι ασθένειες. Τις ασθένειες τις εξαλείφει ο Χριστός. Δυο χιλιάδες χρόνια και πλέον ποτέ δεν είχαμε κρούσμα μετάδοσης ασθένειας από τη Θεία Κοινωνία. Ιερείς που λειτουργούσαν στα νοσοκομεία με πάρα πολλές ασθένειες, ποτέ δεν κόλλησαν κάποια ασθένεια. Ακόμα και ιερείς που παλαιότερα Κοινωνούσαν τους λεπρούς δεν κόλλησαν τίποτα. Εμείς οι χριστιανοί δεν πρέπει να φοβόμαστε να Κοινωνήσουμε, διότι μέσα από τη Θεία Κοινωνία παίρνουμε ζωή που είναι ο ίδιος ο Χριστός και όχι ασθένειες. Ο Χριστός νίκησε το θάνατο και μας δίνει ζωή.
Στη σειρά “Ρωτήστε τον Γέροντα” που θα βρείτε στο κανάλι μας, μπορείτε πλέον και εσείς να κάνετε την ερώτησή σας στα σχόλια των βίντεο, ώστε να μπορεί και η δική σας ερώτηση να γίνει ένα βίντεο, στο οποίο θα απαντά ο Γέροντας Νεκτάριος. Επεισόδιο 36 “Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ”
Προ ημερών εξάλλου, όπως αναφέρει το orthodoxianewsagency, Ρώσοι ιερείς ρωτήθηκαν από τους πιστούς στις εκκλησίες, εάν μπορεί να κολλήσουν κορονοϊό από το κουταλάκι της Θείας Μετάληψης και οι ιερείς απάντησαν πως «όχι».«Δεν υπάρχει κίνδυνος της μετάδοσης του ιού μέσα από την Θεία Μετάληψη, καθώς στο ιερό ποτήριο δεν βρίσκεται ψωμί και κρασί, αλλά ο ίδιος ο Χριστός. Οπότε δεν μπορεί να φοβόμαστε τίποτα», τόνισε, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Ζούγιεφ.
Εδώ όμως πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο -έρχεται και Κυριακή. Ειδικά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Νίκη Κεραμέως, καλό θα ήταν να ξεπεράσει την φιλική της σχέση με την Εκκλησία γιατί τα πράγματα ειναι σοβαρά και να δώσει επιτέλους την επίσημη θέση του υπουργείου για το ζήτημα: να μεταλάβουν τα παιδιά; Επίσης οι Ιατρικοί Συλλογοι της χώρας καλό είναι να σταματήσουν να φοβούνται και να μιλήσουν ως επιστήμονες. Ξεκάθαρα. 
Όλα τα αλλα είναι για να εχουμε να λέμε. Και επικίνδυνα. Θυμίζω απλά, ότι την εποχή του Μαύρου Θανάτου, της πανώλης δηλαδή που εξολοθρευσε το 1/3 του ευρωπαϊκού πληθυσμού τον Μεσαίωνα γύρω στο 1350, οι άνθρωποι προσέτρεχαν σε εκκλησίες και συνωστίζονταν πιστεύοντας ότι έτσι θα γλιτώσουν. Τι απέγινε, το ξέρουμε.
Η κατάσταση απαιτεί εδώ και τώρα υπεύθυνες απαντήσεις. Δεν είναι δυνατόν να ματαιώνουμε τα καρναβάλια και να μιλάμε για την ασφάλεια της Θείας Κοινωνίας.

- το κείμενο του Νίκου Μάστορα είναι από το alfavita.gr