ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

O κορωνοϊός και ο χειρισμός του θέματος από τα ΜΜΕ

ΚΕΔ: Χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και προφυλάξεις για τον κορωνοϊό

Η απειλή του «κορωνοϊού» φαίνεται ότι πλησιάζει στη χώρα μας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τους θανάτους στη γειτονική Ιταλία.
Η έκκληση των αρχών για υπεύθυνο χειρισμό του θέματος από τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, οφείλει να απασχολήσει επειγόντως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Βέβαια η ψυχραιμία στη..
διαχείριση του θέματος είναι απαραίτητη. Οι διαβεβαιώσεις επιστημόνων και δημοσίων αρχών είναι προς το παρόν καθησυχαστικές.
Από κοινού όμως η ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει παράλληλα με τις εγγυήσεις υπεύθυνης ενημέρωση, να προβούν και σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διασφάλιση της υγείας όλων των συναδέλφων μας .
Ιδιαίτερη πρέπει να είναι η συμβολή της Ένωσης αλλά και του Ταμείου μας, για όσους υποχρεώνονται να καλύψουν ειδησεογραφικά το θέμα με τη φυσική τους παρουσία στα μέτωπα της συγκεκριμένης επικαιρότητας( πχ σημεία εισόδου, λιμάνια, νοσοκομεία, κα.).
Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και ενδεχόμενες υπερβάσεις διευθυντικού δικαιώματος τόσο σε δημόσια , όσο και ιδιωτικά ΜΜΕ, που ήδη επισημαίνονται.
24/02/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων