ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΡΤ έκοψε τη σύνδεση με Λέσβο στο δελτίο των 3.00

Νέο βαρύ περιστατικό λογοκρισίας, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ στις 3.00.
Το δόγμα «νόμος και τάξη» στο Ανατολικό Αιγαίο συνδυάζεται με το «σοκ και δέος» της προληπτικής και κατασταλτικής λογοκρισίας εντός της ΕΡΤ, στους ανταποκριτές της στη Λέσβο και τη Χίο. Μετά την έκκληση Μητσοτάκη στα κανάλια για επικοινωνιακή βοήθεια, η ενημέρωση είναι «καθωσπρέπει»,..
όχι όμως χωρίς διαρρές και χωρίς συνεχή καταστολή, που στην περίπτωση της ενημέρωσης ονομάζεται «λογοκρισία».
Το νέο βαρύ περιστατικό λογοκρισίας, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ στις 3.00. Η περιγραφή των γεγονότων έχει ως εξής:
Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Λέσβο, Μυρσίνη Τζινέλλη πρόκειται να βγει ζωντανά στον αέρα του Δελτίου προκειμένου να μεταδώσει τι έχει συμβεί και ποια είναι η κατάσταση στο νησί και περιμένει να ξεκινήσει η σύνδεση. Έχει δίπλα της έναν κύριο, ο οποίος είναι προφανές ότι είναι κάποιος παράγοντας του νησιού και φαίνεται ότι θα του πάρει συνέντευξη. Ενώ περιμένει, την ρωτούν από το κοντρόλ ποιος είναι ο κύριος δίπλα της. Είναι ο Ταξιάρχης Βέρρος, δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, ενημέρώνει. Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ δεν βγήκε ποτέ στον αέρα στο Δελτίο των 3.00 το μεσημέρι την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020. Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, παρότι δεν είχε ευθύνη, ήρθε αντιμέτωπη με τη δυσαρέσκεια πολλών δεκάδων παρευρισκόμενων, κατοίκων του νησιού.
Τι συνέβη στο παρασκήνιο; Όταν έγινε γνωστή η ιδιότητα του συνεντευξιαζόμενου, το κοντρόλ έλαβε την εντολή -αρμόδιος είναι ο Γενικός διευθυντής ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης- να μην κάνει ποτέ τη σύνδεση και να μην βγάλει ποτέ το θέμα. Έτσι, ήσυχα και σιωπηρά. Σαν να μην ετοιμάστηκε ποτέ. Σαν να μην περίμενε ποτέ ο δήμαρχος.
Ο δήμαρχος, επειδή έχει και χιούμορ, ανέβασε την εξής ανάρτηση:

 πηγή: avgi