ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ποια σχολεία κλείνουν στην Αττική λόγω κορωνϊού

Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολικά συγκροτήματα λόγω κορωνοϊού με Κοινή Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας και μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Eκτός από το Κολέγιο στο Παλαιό Ψυχικό, για σήμερα Παρασκευή για προληπτικούς λόγους και για εξέταση του ενδεχόμενου επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορωνοϊό,.. κλείνουν τα εξής σχολεία:
4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Το κλείσιμο των σχολείων συνδέεται με το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλαδα, το οποίο ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής.
Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.  Σύμφωνα με κύκλους του ΕΟΔΥ, πρόκειται για καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο. Κάνει όμως ιδιαίτερα μαθήματα κι έτσι οι αρχές ήρθαν σε επαφή με όλους που τη συνάντησαν ώστε να τους θέσουν σε κατ' οίκον απομόνωση. Επίσης έχει κλείσει ο παιδικός σταθμός στον οποίο πηγαίνουν τα ανίψια της 36χρονης. Συνολικά περίπου 20 άτομα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μέσα στην ημέρα αναμένεται νεότερη ενημέρωση, ενώ  σήμερα στις 12:30 στο Υπουργείο Υγείας θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Κλειστό το Κολέγιο στο Ψυχικό

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα για προληπτικούς λόγους το Κολέγιο στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έρθει σε επαφή με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Σε μήνυμα της προς τους γονείς η Διεύθυνση του Κολεγίου ενημερώνει ότι «οι σχολικές μονάδες στο campus της Κάντζας (Δημοτικό Κολεγίου Αθηνών και Δημοτικό Κολεγίου Ψυχικού) θα λειτουργήσουν κανονικά».
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, διότι σε αυτά φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης τραπεζικού που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
Αναστάτωση πάντως επικρατεί στους γονείς καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκτός από τα παιδιά της 40χρονης τραπεζικού που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο πολλοί μαθητές του Κολλεγίου βρίσκονταν στο Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα για open-day Πανεπιστημίου.
Σε εκδρομή μαζί με περίπου εκατό συμμαθητές της από το Κολέγιο Ψυχικού στο Λονδίνο βρίσκεται η κόρη της 40χρονης τραπεζικού. Η μητέρα του κοριτσιού διαγνώσθηκε ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού και η μαθήτρια είχε ταξιδεύσει νε τη μητέρα της στο Μιλάνο, επέστρεψε και τώρα βρίσκεται μαζί με τους συμμαθητές της σε εκπαιδευτική εκδρομή.
Η κοπέλα θα ελεγχθεί στο Λονδίνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασισθεί αν θα επιστρέψουν ή όχι από τη βρετανική πρωτεύουσα. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας.
Την ίδια ώρα, κλειστό, επίσης για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει για 14 ημέρες το 105o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Επίσης όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστές την σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου με απόφαση του δημάρχου της πόλης, λόγω κορωνοϊού. Στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.