ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Aυταρχισμός και καταστολή

Σφοδρά πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με αφορμή την εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τα όσα ακολούθησαν καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι οι σημερινές εικόνες..
προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και ολόκληρη την κοινωνία.
Η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής:
Χθες, είδαμε ειδικό φρουρό να απειλεί με το όπλο του φοιτητές μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Σήμερα, σε έναν από τους γνωστούς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, είδαμε τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στον ίδιο πανεπιστημιακό χώρο.
Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας για την οποία μας έλεγε τόσο καιρό ότι κόπτεται η κυβέρνηση της ΝΔ.
Σφοδρή κριτική άσκησε και ο Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιμένει στον αυταρχισμό και την καταστολή.
Ο κ. Κριθαρίδης προσθέτει ότι την ίδια μέρα μάλιστα που αθωώθηκαν και οι φοιτητές από την πρώτη επίθεση καταστολής στην ΑΣΟΕΕ , η κυβέρνηση «συνεχίζει να καταστέλλει με ορδές ΜΑΤ τους νησιώτες που αντιδρούν στην δημιουργία κι άλλων φυλακών ψυχών στα νησιά», ενώ ταυτόχρονα «διμοιρίες οργάνων καταστολής που έχουν 'ξεμείνει' στην Αθήνα, έκαναν νέα επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, μπαίνοντας μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου και ρίχνοντας χημικά σε φοιτητές».
Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 διερωτάται «ως πού θα φτάσει αυτός ο αυταρχικός κατήφορος; Πόσα ακόμα χημικά και πόσο ξύλο θα επιφυλάξει η κυβέρνηση σε όσους αντιδρούν, για να τους εμπεδώσει το αίσθημα 'ασφάλειας' που διατυμπανίζει;»