ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

O Μητσοτάκης δίνει γραμμή στα κανάλια

Συνάντηση με τους διευθυντές ειδήσεων στο Μαξίμου 

O Μητσοτάκης δίνει γραμμή στα κανάλια. Αυτό συμπεραίνουμε εμείς και μάλλον είναι ένα συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα εάν διαβάσεις δυο αναρτήσεις του enimerosi24. Το σάιτ βέβαια δίνει τη δική του ερμηνεία και κάνει λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση της παρούσας κυβέρνησης από την προηγούμενη απέναντι στους τηλεοπτικούς σταθμούς αναφέροντας χαρακτηριστικά:
Είναι προφανές οτι η παρούσα..
κυβέρνηση σε αντίθεση με την προηγούμενη έχει τακτική επικοινωνία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και δεν διστάζει να τους ενημερώνει για τα κρίσιμα θέματα… Ζητώντας στην ουσία τη βοήθεια τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Κατι που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν λιγότερο φιλική με τα κανάλια και η σχέση που είχε δημιουργηθεί ήταν αμοιβαίας καχυποψίας!
Διαβάστε τι γράφει το enimerosi24 σε δύο αναρτήσεις του:
Δυο συναντήσεις σε ένα μήνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους είχαν οι διευθυντές των καναλιών
Μέσα σε λιγότερο από ενα μήνα οι διευθυντές ειδήσεων των καναλιών συναντήθηκαν δυο φορές με κυβερνητικούς αξιωματούχους, προκειμένου να ενημερωθούν για σοβαρά εθνικά θέματα που είναι σε εξέλιξη… Κάτι που αναμφίβολα δείχνει τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον τρόπο που ενημερώνεται η κοινή γνώμη.
Με άλλα λόγια η παρούσα κυβέρνηση, όχι μόνο αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο των καναλιών στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, επιπλέον επιλέγει να μην αφήνει τίποτα στην τύχη (και ειδικά στο κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών), διατηρώντας στενούς και σταθερούς διαύλους επικοινωνίας με τους επικεφαλής των ειδήσεων… γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους.
Η πρώτη φορά λοιπόν ήταν πριν 15 ημέρες όταν οι Στρατής Λιαρέλης (ΑΝΤ1), Σταμάτης Μαλέλης (MEGA), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Δημήτρης Μιχαλέλης (OPEN) και Αρτεμις Δήμου (ALPHA), ενημερώθηκαν απο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά (με αφορμή και την είσοδο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Orus Reis)… Μάλιστα τότε είχε ζητηθεί να πέσουν οι τόνοι, ενώ είχαν γίνει και συστάσεις για τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.
Εχθές ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες που οι διευθυντές ειδήσεων (και των έξι καναλιών αυτήν τη φορά) ενημερώθηκαν και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό και τον κορωνοιό.
Ειναι προφανές λοιπόν οτι η παρούσα κυβέρνηση σε αντίθεση με την προηγούμενη έχει τακτική επικοινωνία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς και δεν διστάζει να τους ενημερώνει για τα κρίσιμα θέματα… Ζητώντας στην ουσία τη βοήθεια τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Κατι που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία κατά κοινή ομολογία ήταν λιγότερο φιλική με τα κανάλια και η σχέση που είχε δημιουργηθεί ήταν αμοιβαίας καχυποψίας! Γεγονός που ως γνωστόν δεν ωφέλησε καμια απο τις δυο πλευρές και πάνω απο όλα την ενημέρωση του ελληνικού λαού!
                                                                             ****
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους διευθυντές ειδήσεων των καναλιών στο Μαξίμου για μεταναστευτικό και κορωνοϊό
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους διευθυντές ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο Μαξίμου, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής των ειδήσεων του ALPHA, του ΑΝΤ1, του OPEN, του ΣΚΑΙ, του STAR και του MEGA.
Παρών στην ενημέρωση ως προς το σκέλος που αφορά στον κορωνοϊό ήταν και ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τους διευθυντές ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ζητήθηκε να επιδείξουν ψυχραιμία, να μην πανικοβάλλουν την κοινή γνώμη, στα ρεπορτάζ τους να συμβουλεύονται τους ειδικούς επιστήμονες για τις πληροφορίες που μεταδίδουν, και επιπλέον να μην εστιάζουν στις θερμομετρήσεις στις πύλες εισόδου, διότι όπως ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας δεν έχει κανένα νόημα, αφού ο ιός επωάζεται τουλάχιστον 10 με 15 ημέρες, και άρα κάτι τέτοιο δεν σημαίνει οτι θα εντοπιστεί (δηλαδή με αυτόν τον τρόπο).
Παράλληλα οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για όλα τα προληπτικά μέτρα που έχουν παρθεί προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τα κρούσματα… Αλλά και για τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα.
Συμπερασματικά λοιπόν τονίστηκε ότι είναι όλα έτοιμα για να αντιμετωπιστεί τυχόν κρούσμα, και ταυτόχρονα οτι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα στις εισόδους της χώρας.
Τέλος ως προς το μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στα κλειστά κέντρα… Και παράλληλα το μήνυμα που θέλει να περάσει στους μετανάστες είναι οτι οι διακινητές τους παίρνουν τα χρήματα και να μην έρχονται στην Ελλάδα.