ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού - Πέντε με έντονο βήχα και πυρετό

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ επέστρεψαν στην Αθήνα οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο υγειονομείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και, σύμφωνα με πληροφορίες του..
protothema.gr, πέντε εξ αυτών παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.
Οι γονείς που περίμεναν εναγωνίως την άφιξη των παιδιών τους συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα των αφίξεων.
Αμέσως μετά από την αποβίβασή τους από το αεροσκάφος, σχηματίστηκαν δύο ομάδες των 98 παιδιών, εξετάστηκαν όλα με θερμόμετρο ενώ τους έγιναν και ερωτήσεις από το ιατρικό προσωπικό.
Όπως είναι γνωστό, στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.
Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.
Από τους 100, οι δύο που παρουσίαζαν τα πιο βαριά συμπτώματα παρέμειναν στο Λονδίνο, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους από το σύστημα υγείας της χώρας.

Στο «Σωτηρία» 

Οδηγίες να πάνε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική για τον κορωνοϊό, πήραν τα πέντε παιδιά που γύρισαν με έντονο βήχα και πυρετό από το Λονδίνο όπου και συμμετείχαν σε εκδρομή του Κολλεγίου Ψυχικού.
Όπως είπαν στα παιδιά και τους γονείς του τα μέλη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» κατά την άφιξή τους, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» θα τους πάρουν επίχρισμα για μοριακό έλεγχο.
Είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις και συσκέψεις μετά τις οποίες αποφασίστηκε οι πέντε μαθητές να μεταβούν στις οικίες τους και το πρωί του Σαββάτου, με ευθύνη των γονιών τους, να σπεύσουν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς.
Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η κόρη της 40χρονης δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό - κάτι που ενδέχεται να γίνει σήμερα - με τα αποτελέσματα να αναμένονται σε τρείς και πλέον ημέρες.