ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Tο ΕΣΡ έκοψε τις εκπομπές του Μένιου Φουρθιώτη

Με απόφασή του, η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) προχωρά σε εντολή οριστικής διακοπής μετάδοσης των εκπομπών «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE» - «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE NIGHT SHOW» και «ΜΕΝΙΟΣ LIVE» από τον σταθμό A. Epsilon συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του καναλιού, σύμφωνα με το..
σκεπτικό της απόφασης, θα καταβάλει ως πρόστιμο το ποσό των 50.000 καθώς διαπιστώθηκε πως το κανάλι «μετέδωσε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό» ενώ επίσης όπως αναφέρεται «παραβίασε την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών και των συμμετεχόντων στις διαγωνιστικές εκπομπές προσώπων” εκ προθέσεως.
Στην απόφαση του ΕΣΡ αναφέρεται συγκεκριμένα:
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Δέχεται κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό ότι η εγκαλούμενη εταιρεία
α) μετέδωσε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό και
β) παραβίασε την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών και των συμμετεχόντων στις διαγωνιστικές εκπομπές προσώπων, ταύτα δε έπραξε εκ προθέσεως.
Επιβάλλει στην εταιρεία με την επωνυμία STAR ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού Α EPSILON Νομού Αττικής τη διοικητική κύρωση του προστίμου των 50.000 ευρώ σε συνδυασμό με την κύρωση της οριστικής διακοπής μετάδοσης των εκπομπών ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE NIGHT SHOWΜΕΝΙΟΣ LIVE.
Κατά το άρθρο 4 παρ. 3 του Ν. 2328/1995, όπως έχει μετά την δια του άρθρου 23 παρ. 5 εδ. β΄ του Ν. 3166/2003 αντικατάστασή του, η παρούσα απόφαση κατά την προαναφερόμενη κύρωση, είναι εκτελεστή κατά:
1. Της εταιρείας STAR ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής, στην οδό Γουμενίτσης 24, με
ΑΦΜ 9.....97, Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών.
2. Του Μπόκολα Δημητρίου του Σπυρίδωνα, με ΑΦΜ 0...89, Δ.Ο.Υ. Ι’ Αθηνών, ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας.