ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Bία, απειλές και εκβιασμοί δεν θα κλείσουν τα στόματα των δημοσιογράφων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στη Μίνα Καραμήτρου, συντάκτρια του αστυνομικού ρεπορτάζ και καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε από «αγνώστους», οι οποίοι πυρπόλησαν σήμερα τα ξημερώματα το αυτοκίνητό της.
Οι ενέργειες αυτής της μορφής στρέφονται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς οι δράστες,.. μέσω του εκφοβισμού, επιχειρούν, να περιορίσουν την ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών και να οδηγήσουν τους δημοσιογράφους στην αυτολογοκρισία. Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η εμπέδωση της ασφάλειας στους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και στους λειτουργούς της ενημέρωσης θα πρέπει να είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας και για το λόγο αυτό καλούμε τις Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να αποκαλύψουν αμέσως τους δράστες.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά, όμως, ότι η βία, οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα κλείσουν τα στόματα των συναδέλφων. Θα συνεχίσουν απτόητοι να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό και να εκφράζουν την άποψή τους με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, χωρίς κανένα φόβο να τους εμποδίζει.
Τέλος, η ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει, για την επίθεση κατά της Kαραμήτρου, τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων προκειμένου να λάβουν γνώση και να καταγγείλουν το γεγονός.