ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Σε πτώση η ραδιοφωνική διαφήμιση το πρώτο 4μηνο 2019

Μειωμένος κατά 4,31% καταγράφηκε ο ραδιοφωνικός διαφημιστικός χρόνος, σε δευτερόλεπτα, το πρώτο τετράμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Σύμφωνα με στοιχεία του Spot Monitor, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη, με ποσοστό 13,24%, ενώ ακολουθούν η Αθήνα με -1,26% και η Περιφέρεια με -3,85%. Η κατηγορία.. τρόφιμα-ποτά παρέμεινε στην κορυφή των κατηγοριών με τη μεγαλύτερη επένδυση στη ραδιοφωνική προβολή σε επίπεδο δευτερολέπτων την εξεταζόμενη περίοδο, καταγράφοντας όμως σημαντική μείωση, από 6.043.123 δευτερόλεπτα το 2018 σε 5.079.515 το 2019.
Ακολουθούν οι κατηγορίες κινητή τηλεφωνία, οικονομικοί οργανισμοί και διασκέδαση. Σε επίπεδο brands, το retail τροφίμων κατέχει σταθερά την πρωτιά και τον περισσότερο διαφημιστικό χρόνο πανελλαδικά, με την πρώτη τριάδα να απαρτίζεται από τους Μασούτης, Lidl και ΑΒ Βασιλόπουλος.
Το brand που αύξησε περισσότερο τη διαφημιστική προβολή του σε επίπεδο χρόνου ήταν η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ενώ το brand που τη μείωσε περισσότερο ήταν ο Σκλαβενίτης. Εξετάζοντας τις επιμέρους περιοχές, τον περισσότερο διαφημιστικό χρόνο στην Αθήνα κατέλαβε η Cosmote, στη Θεσσαλονίκη η Μασούτης και στην Περιφέρεια η Lidl. Στο τετράμηνο, ο μήνας με τον περισσότερο διαφημιστικό χρόνο ήταν ο Απρίλιος, με 12.349.059 δευτερόλεπτα. - πηγή: marketingweek