ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Τα 416 στελέχη του «Ρήγα Φεραίου» που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Την υποστήριξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για Αριστερό - Προοδευτικό πόλο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκφράζουν με κείμενό τους 416 στελέχη του «Ρήγα Φεραίου»:
«Η σχέση μας με την πολιτική και τον πολιτισμό καθορίστηκε βαθιά από την..
ύπαρξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη του ρεύματος της Ανανεωτικής Αριστεράς. Συμμετείχαμε στον Ρήγα Φεραίο. Μάθαμε, σχεδόν ανακαλύψαμε, να ταυτίζουμε την έννοια του σοσιαλισμού με την έννοια της δημοκρατίας, να είμαστε Ευρωπαίοι ενώ ήμασταν ταυτόχρονα αριστεροί. Τα χρόνια περάσανε. Ο κόσμος άλλαξε. Η Αριστερά άλλαξε. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη υπονόμευσαν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οδήγησαν στην ανάπτυξη της ακροδεξιάς. Σοβαρό τμήμα της Δεξιάς διολισθαίνει σε ακροδεξιές πολιτικές. Απέναντι σε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο είναι αναγκαίο ένα μέτωπο της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, του Δημοκρατικού Κέντρου και των Πράσινων στην Ευρώπη, που θα διεκδικούσε να είναι πλειοψηφικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί αυτό το πολιτικό σχέδιο στην Ευρώπη. Η χώρα, με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε σε κατάρρευση. Η διαχείριση της κρίσης συνέθλιψε το σύνολο σχεδόν των ανθρώπων. Και σήμερα τα κόμματα αυτά, αφού ενδύθηκαν μάλιστα εθνικιστική φορεσιά, δηλώνουν έτοιμα να σώσουν πάλι τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεπέρασε τα λάθη της πρώτης περιόδου, προστάτευσε, όσο αυτό ήταν δυνατόν, τα ασθενέστερα στρώματα, ενώ ταυτόχρονα οδήγησε τη χώρα έξω από τα μνημόνια. Απαλλαγμένος σήμερα από τους ΑΝΕΛ υπηρετεί ένα πολιτικό σχέδιο αριστερού - προοδευτικού μετώπου στη χώρα, αντίστοιχο με αυτό στην Ευρώπη. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν το σημαντικότερο ίσως μήνυμα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Χώρισε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας σε Προοδευτικό από τη μια και Συντηρητικό από την άλλη πόλο. Ως Αριστεροί, Δημοκράτες και Ευρωπαίοι πολίτες που θητεύσαμε ανεξίτηλα στην Ανανεωτική Αριστερά, υποστηρίζουμε το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για Αριστερό - Προοδευτικό Πόλο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

- δείτε ποιοι είναι οι 416 που υπογράφουν στο μπλογκ agitatoras ΕΔΩ (όλα τα ονόματα)