ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Γράφε σωστά· παντού...

Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να γράφουν σωστά, παντού. Ακόμα και στα ραβασάκια. Ακόμα και στις σημειώσεις για τις γυναίκες τους στο μαγνητάκι του ψυγείου. Ακόμα και στα sms. Ακόμα –και πολύ περισσότερο εκεί– στα σόσιαλ μίντια, όπου συχνά τα κείμενα είναι εν δυνάμει δημοσιογραφικά.
Οι δημοσιογράφοι είναι..
αναγκασμένοι να βάζουν σωστές λέξεις, σωστά κενά ανάμεσά τους, σωστά σημεία στίξεως –και όχι πλεονασματικά. Δηλαδή ούτε 15 τέλειες στα αποσιωπητικά ούτε δύο, τρία ή πέντε θαυμαστικά όταν θέλουν να υπερτονίσουν κάτι. (Φυσικά ούτε ερωτηματικά ξένων γλωσσών)
Το θαυμαστικό στο κείμενο είναι ένα. Τα δύο, τρία, πέντε είναι για τα κείμενα εκείνων των οποίων η γλώσσα δεν αποτελεί εργαλείο. Ένα εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά από τους  δημοσιογράφους. Όπως σωστά πρέπει να χρησιμοποιεί ο χειρουργός το νυστέρι, ο κτίστης το μυστρί, ο ράφτης τη βελόνα. Για να μην τους κόψει, να μην τους λασπώσει, να μην τους τρυπήσει.
- από το harddog