ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Μανιός σε Γεωργιάδη: Όταν ψηφίζει ο λαός τη ΝΔ, δεν ψηφίζει υμνητές της χούντας

Αντιπαράθεση πυροδότησαν τα λόγια του αντιπροέδρου της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη στην Βουλή καθώς παρουσίασε τη Ν.Δ. ως την γνήσια λαϊκή παράταξη του τόπου. Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τις 120 δόσεις. Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τα fake news κατά.. του Πρωθυπουργού και προανήγγειλε μήνυση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού.
Είχε προηγηθεί στο βήμα ο 'Αδωνις Γεωργιάδης που είπε ότι δεν έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας ο ΣΥΡΙΖΑ. «Επειδή έχετε το θράσος να μιλάτε για κοινωνική ευαισθησία σε εμάς τη γνήσια λαϊκή παράταξη του τόπου, ποιοι νομίζετε ψηφίζουν ΝΔ; Οι αγρότες ψηφίζουν ΝΔ, οι άνθρωποι της βιοπάλης ψηφίζουν ΝΔ, οι μικρομεσαίοι ψηφίζουν ΝΔ, εσάς περιμένανε;», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ευθύνη για τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις.

Στο βήμα ακολούθησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός. "Είναι πολύ θλιβερό να έρχομαι σε αυτό το ιερό βήμα μετά τον κ. Γεωργιάδη. Επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης τι ψηφίζει ο λαός, ψηφίζοντας τη ΝΔ. Όταν ψηφίζει ο λαός τη ΝΔ, δεν ψηφίζει υμνητές της χούντας. Και είναι θλιβερό γιατί είχα την τύχη να παλέψω ενάντια στη χούντα", ανέφερε ο Νίκος Μανιός και συνέχισε: "Ο κ. Γεωργιάδης είπε ψέματα ότι δήθεν είχε φτιάξει νόμο για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων. Ήμουν γιατρός του ΕΣΥ. Νοσοκομείο παίδων Πεντέλης. Το 2014 είχε μόνο 4000 ευρώ για όλους τους ανασφάλιστους. Έκανε 660 ευρώ μια απλή εγχείρηση στραβισμού. Δηλαδή αν έρχονταν 3 παιδιά, το χρόνο και 4 σκωληκοειδίτιδες τέρμα. Μετά πηγαίναν τα σημειώματα στην εφορία. Μην διανοηθεί να με διαψεύσει. Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 - δεν ήμουν βουλευτής - σε μεγάλο συνέδριο για τα 30 χρόνια του ΕΣΥ, είπα ότι ο τρόπος που είχε συντάξει το νόμο για τα φάρμακα, έδινε το δικαίωμα να έχει το ένα χέρι κάτω από το γραφείο και με το άλλο να υπογράφει".

Τα όσα είπε ο Νίκος Μανιός προκάλεσαν την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ που ενημέρωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι αύριο κιόλας καταθέτει μήνυση σε βάρος του.

"Αγαπητέ κύριε Μανιέ, το αγαπητέ το λέω ειρωνικά. Εγώ δεν θυμάμαι να μου έχετε πει αυτό όταν ήμουν υπουργός υγείας. Όμως επειδή υπονοήσατε κάτι για την ηθική μου συγκρότηση εδώ, δεσμεύομαι αύριο να σας κάνω μήνυση και ελπίζω εσείς να μην έρθετε εδώ να ζητήσετε να μην αρθεί η ασυλία σας. Και να έρθετε στο δικαστήριο να αποδείξετε αυτά που είπατε για την ηθική μου συγκρότηση. Όσον αφορά για αυτά που είπατε περί χουντικού, ακούστε κύριε Μανιέ. Μετά από τη συζήτηση της προηγούμενης εβδομάδος, το να μιλάτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ για χούντα και αντιχουντικούς πάει πολύ. Εγώ θα τα άφηνα στη θέση σας. Ειδικά όμως εσείς, προσωπικά εσείς, που στηρίξατε για υπουργό 'Αμυνας τον κ. Καμμένο που σας έχει γραμμένο στο βιβλίο του ως τρομοκράτη και παρόλα ταύτα εσείς του δίνατε ψήφο εμπιστοσύνης, θα έπρεπε να είστε τριπλά προσεκτικός. Για να κλείσουμε τα της υγείας, σας προκαλώ να φέρετε επί δικής μου υπουργίας, μετά το νόμο, μια βεβαίωση στη εφορία ενός ασφαλισμένου. Μια να φέρετε και θα σας ζητήσω συγνώμη, με δική μου εντολή κανένα νοσοκομείο, δεν χρέωνε κανέναν ασφαλισμένο και είπατε ψέματα στη Βουλή", είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

"Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Γεωργιάδη. Πρέπει να πω όμως ότι 33 εκατομμύρια ευρώ και πλέον, πρόλαβε το υπουργείο Υγείας και τα διέγραψε. Αυτή ήταν η δωρεάν υγεία που είχαν", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.