ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΝΕΔ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ιδιοκτήτης της DPG Digital Media, και ισχυρός άνδρας της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, είναι ο νέος πρόεδρος στο δ.σ. της Ενωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), θέση που κατείχε ο Δημήτρης Μάρης του ομίλου της 24Media.
Συγκεκριμένα η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝΕΔ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα..
(13/05/2019), στο πλαίσιο της οποίας αναδείχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Αναλυτικά, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

  • Πρόεδρος: Δημήτρης Γιαννακόπουλος (D.G. NEWSAGENCY)
  • Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Ηλιόπουλος (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ)
  • Γραμματέας: Βασίλης Τζανακάκης (OPEN TV)
  • Ταμίας: Βασίλης Παπαχριστοδούλου (24MEDIA)
  • Μέλος: Στέλιος Μιχαλόπουλος (CAPITAL.GR)
Ο Δ. Γιαννακόπουλος έθεσε ως βασικό στόχο την εξωστρέφεια της Ένωσης και την ακόμα πιο έντονη και δυναμική συμμετοχή στο διάλογο με την Πολιτεία και τους Φορείς, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα σημαντικά βήματα που έχουν ήδη γίνει προς αυτές τις κατευθύνσεις τα τελευταία χρόνια.
«Η ΕΝΕΔ οφείλει να είναι ισχυρός συνομιλητής σε όλες τις συζητήσεις και αποφάσεις που αφορούν τον χώρο των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης. Βασικός μας στόχος είναι η ακόμα πιο μεγάλη συσπείρωση των εκδοτικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο και η ακόμα πιο δυναμική παρουσία στα κέντρα αποφάσεων. Η διαφάνεια στο μοίρασμα της διαφημιστικής δαπάνης αλλά και η κλοπή περιεχομένου βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της ΕΝΕΔ. Με την εμπειρία αλλά και τις γνώσεις του ΔΣ και των υπολοίπων μελών της ΕΝΕΔ και μέσα από ειλικρινή διάλογο με την Πολιτεία προσβλέπουμε στη δημιουργία ενός σωστού πλαισίου λειτουργίας για τα Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης με αναπτυξιακές προοπτικές για το μέλλον του κλάδου, των χιλιάδων εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτόν και της δημοσιογραφίας γενικότερα» δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.


Η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 και εκπροσωπεί εταιρείες πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου.