ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία...

...κι όχι για την 13η σύνταξη - Τι λέει το Μαξίμου

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά για τους εργαζόμενους στην οποία προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διακαναλική του συνέντευξη, κάνοντας λόγο για επταήμερη εργασία και αμφισβητώντας το οκτάωρο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μάλιστα, ως επιχείρημα αντέτεινε..
«είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει».
«Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη "ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα". Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί», απάντησε σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.
«Για άλλη μια φορά μίλησε..
περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας», επισημαίνει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα».
«Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Τζανακόπουλος: Η θέση για 7ήμερη εργασία ξεπερνά κάθε όριο

«Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά», σημειώνει σε σχόλιο-ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Και συνεχίζει, «ακόμη και για τον κύριο Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο. Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα.
Να μην του επιτρέψουμε να μας γυρίσει εκεί!», καταλήγει το σχόλιο του Δ. Τζανακόπουλου.