ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Του ξεφεύγουν του Μητσοτάκη και μετά τα αλλάζει...

Δηλώσεις και σχόλια σχετικά με την 7ήμερη εργασία, στο Πρώτο Πρόγραμμα:

Ο  Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε 7ημερη εργασία των εργαζομένων. Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν όλη την εβδομάδα, αλλά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων που μετά από συμφωνία με τον εργοδότη μπορούν..
να δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα, δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή. Του ξεφεύγουν κάποια πράγματα και μετά τα αλλάζει, λέγοντας ότι δεν εννοούσα αυτό, ή το άλλο. Ας μας τα πει στα Αγγλικά που είναι καλύτερος, σημείωσε ο κ. Κούλογλου.

Ο στόχος είναι να εντείνουμε όλοι την προσπάθεια για δυνατή φωνή της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και δυνατή φωνή της ΝΔ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καλυψώ Γούλα στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.Σε ό,τι αφορά την 7ημερη εργασία η κ. Γούλα διευκρίνισε ότι μιλάμε για 7ημερη λειτουργία της επιχείρησης, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για 7μερη λειτουργία της επιχείρησης μέσα από την επιχειρησιακή σύμβαση και όχι την 7ημερη εργασία των εργαζομένων, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν και στην Ταϋλάνδη τέτοια εργασιακά μοντέλα, τα οποία εισηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ελλάδα. Είναι το μοντέλο της εργασίας που θέλουν και ας τα μάζεψαν μετά, είπε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος με αφορμή τη συζήτηση περί 7ημερης εργασίας στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. Ο κ. Μητσοτάκης -πρόσθεσε- θέλει την πλήρη απελευθέρωση της εργασίας από κάθε όρους.
Σε ό,τι αφορά τις 120 δόσεις, την 13η σύνταξη αλλά και τις μειώσεις των ΦΠΑ εξήγησε ότι η συζήτηση θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή και τα συγκεκριμένα μέτρα θα ψηφιστούν αύριο.

Δεν υπάρχει 7ημερη εργασία στην επιχείρηση Παπαστράτος, αλλά 7ημερη λειτουργία σε ορισμένα τμήματα της παραγωγής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Ιάκωβος Καργαρώτος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο. Αντιθέτως όπως διευκρίνισε ο κ. Καργαρώτος έχει συμφωνηθεί ένα νέο μοντέλο με τους εργαζόμενους με κυλιόμενες βάρδιες και 4ημερα οκτάωρης εργασίας, τα οποία 4ημερα ακολουθούν δυο μέρες ανάπαυσης και 18 μέρες επιπλέον αδείας το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο – συνέχισε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας- μειώνεται ο χρόνος εργασίας σε 37,3 την εβδομάδα και χωρίς μείωση μισθών.
Ο κ. Καργαρώτος μίλησε για την επένδυση της επιχείρησης στο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και στον ελεύθερο χρόνο του, ενώ σχετικά με την οικονομική κρίση είπε ότι στο διάστημα αυτό η εταιρία δεν προχώρησε σε μειώσεις προσωπικού και μισθών.