ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ρεματιά, τέσσερα χρόνια μετά: Η πόλη θυμάται και γιορτάζει

Μια μεγάλη συναυλία – γιορτή για την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου, το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., στο Θέατρο Ρεματιάς, με αφορμή τα τέσσερα χρόνια που συμπληρώνονται από την καταστροφική εμπρηστική επίθεση στο θέατρο αλλά πρωτίστως σε ανάμνηση της τεράστιας δυναμικής που αναπτύχθηκε για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.
Αμέσως μετά την πυρκαγιά, που κατέστρεψε ολοσχερώς το.. θέατρο, στις 18 Μαΐου 2015, τις δυνάμεις τους ένωσαν περισσότεροι από 3.000 εθελοντές, οι εργαζόμενοι στον δήμο και η τότε νεοεκλεγείσα σημερινή διοίκηση σηματοδοτώντας μια τεράστια νίκη έναντι μιας κακοήθους, φασιστικής επίθεσης: το θέατρο φιλοξένησε μια συναυλία χωρίς προηγούμενο συμμετοχής στις 3 Ιουνίου ενώ το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 ξεκίνησε κανονικά στις 17 του ίδιου μήνα. Αυτή τη θριαμβευτική νίκη της ενεργοποίησης, της συνεργασίας και της συμμετοχής για την κοινή υπόθεση γιορτάζουμε στο Χαλάνδρι στις 18 Μαΐου με μια μεγάλη, πλούσια σε ποικιλία ρεπερτορίου, συναυλία με ελεύθερη είσοδο και τη συμμετοχή πλήθους γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων.
Μαζί μας θα είναι οι: Φωτεινή Βελεσιώτου, Ερωφίλη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Μηλιώκας, Αναστασία Μουτσάτσου, Alejandro Diaz, Αφεντούλα Ραζέλη, γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Smyrna, Γιώργος Τοσικιάν, Διονύσης Τσακνής και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου.
Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί όλους και όλες να γιορτάσουν τη δύναμη των πολλών τιμώντας για μια ακόμη φορά με τη συμμετοχή τους την ύπαρξη ενός θεάτρου με εξέχουσα σημασία για την πόλη και τον πολιτισμό μας, την ύπαρξη ενός θεάτρου που κατακτήθηκε με τους δικούς τους αγώνες.

Σύντομο χρονικό:
  • Στις 18/5/2015 το μεσημέρι εκδηλώνεται ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο χώρο του θεάτρου και ενώ λίγες μέρες νωρίτερα οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καθαρίσει την περιοχή από πευκοβελόνες και άλλα πιθανώς εύφλεκτα υλικά. Η καταστροφή του θεάτρου μέσα σε λίγες ώρες είναι ολοσχερής. Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο χώρο καθώς και όλες οι άλλες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρηστική επίθεση. Παρά το μέγεθος της καταστροφής ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, δεσμεύεται ότι το θέατρο θα επαναλειτουργήσει σύντομα. Άμεση είναι η ενεργοποίηση των υπηρεσιών του δήμου και χιλιάδων εθελοντών πολιτών, οι οποίοι σπεύδουν να καθαρίσουν και να κάνουν δεντροφύτευση στον χώρο. Ο δήμος εγκαθιστά νέες κερκίδες.
  • Στις 3/6/2015, λίγες μέρες μετά την καταστροφή, το Θέατρο της Ρεματιάς ανοίγει τις πόρτες του στη μεγάλη συναυλία «Μέσα από τις στάχτες», στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Εκτός από τον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο της χώρας τη διοργάνωση αγκαλιάζει με θέρμη το ευρύ κοινό. Η προσέλευση του κόσμου στο θέατρο είναι χωρίς προηγούμενο ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πολίτες που κατέφτασαν στη Ρεματιά το βράδυ της 3ης Ιουνίου 2015 ξεπέρασαν τις 4.000 καθιστώντας τη νύχτα εκείνη ιστορικό ορόσημο για τη λειτουργία του θεάτρου αλλά και τα πολιτιστικά πράγματα της πόλης.
  • Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 ξεκίνησε κανονικά στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου με τεράστια επιτυχία. «Η πληρότητα στις εκδηλώσεις άγγιξε το 90% και η ποιότητα του προγράμματος αναγνωρίστηκε από όλους. Αυτή ήταν και η απάντηση σε όσους θέλησαν να στερήσουν από την πόλη μια ιστορική εστία πολιτισμού», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας.