ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Κανένας δεν θέλει το κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου

Άγονος ήταν ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κτηρίου γραφείων που στέγαζε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη επί της οδού Μιχαλακοπούλου. 
H διαγωνιστική διαδικασία που είχε εκκινήσει η Εθνική Leasing για την εκμίσθωση των πρώην γραφείων του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου κατέληξε χωρίς ενδιαφερόμενο.
Η Εθνική Leasing, στην οποία είχε περιέλθει το ακίνητο στις αρχές της δεκαετίας το 2010, όταν ο..
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη είχε υπογράψει συμφωνία πώλησης κι επαναμίσθωσης μετά την περίοδο 12ετίας (sale & leaseback) έναντι 26 εκατ. ευρώ, απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του ακινήτου, με ελάχιστο ενοίκιο ύψους 115 χιλ. ευρώ το μήνα. Ο μισθωτής θα είχε και το δικαίωμα υπεκμίσθωσης, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Leasing, ενώ η εγγύηση συμμετοχής στη διαδικασία, ήταν στις 230 χιλ. ευρώ.
Οπως γράφει στο newmoney η Στεφανία Σούκη, κατά τις πληροφορίες από στελέχη της εγχώριας αγοράς ακινήτων, η τιμή κρίθηκε μάλλον υψηλή εξ' ού και δεν υπήρξε τελικά ενδιαφερόμενος ενοικιαστής. Πάντως, το εν λόγω ακίνητο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου 80 και Παπαδιαμαντοπούλου, είναι από τα λίγα, μεγάλα αυτοτελή και πιο καινούρια κτίρια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και βγαίνει στην αγορά σε μία συγκυρία σαφώς πιο ευνοϊκή για το εγχώριο real estate ειδικά όσον αφορά τη ζήτηση για μεγάλους γραφειακούς χώρους. Το κτίριο είναι πολυώροφο, έχει συνολική επιφάνεια 14.957 τ.μ και έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1.985 τ.μ., ενώ πλέον παραμένει κλειστό.