ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Σε δόσεις και τα μεροκάματα που οφείλουν οι εκδότες

KΕΔ: Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ με διευκολύνσεις στους εργοδότες

Από την παράταξη «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (ΕΣΗΕΑ) λάβαμε και δημοσιεύουμε:
"Η κυβερνητική και εργοδοτική πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεχίζει απροκάλυπτα τις εκπτώσεις υπέρ των εργοδοτών ακόμη και μερικές μέρες πριν από τις εκλογές στην Ένωση που έχουν προσδιοριστεί για τις..
12 και 13 Ιουνίου 2019.
Η παρέα των 5 δίνει μέχρι την τελευταία στιγμή και τα ρέστα της στην διαπλοκή. Όπως προβλέπει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει μαζί της..
Το λένε και μόνοι τους με τις ανακοινώσεις τους. Τόσο χαμένα τα έχουν Αντωνιάδου
και Καπάκος και οι κολαούζοι τους.
Μέλημα τους μη τυχόν και ενοχληθούν τα αφεντικά αλλά ταυτόχρονα με ανακοίνωση τους εκλιπαρούν και τον Πολλάκη να μην εκνευρίζεται!. Έχουν μπερδέψει τους χορηγούς αλλά αποδεικνύονται πρόθυμοι με κάθε ευκαιρία.
Η καθημερινή αλληλογραφία τους με το υπουργείο Εργασίας, αποκαλύπτει τον τρόπο που έχουν παραδώσει τον κλάδο εκεί που κυβέρνηση και εργοδοτική ασυδοσία συνεχίζουν να τσακίζουν τα δικαιώματα στην εργασία και στην κοινωνική ασφάλιση.
Ούτε κουβέντα για απεργία. Στραγγαλίζουν αμέσως κάθε συνδικαλιστική διεκδίκηση ακόμη και την απλή διαμαρτυρία για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας μέσα στην κυβερνητική γραφειοκρατία.
Αφήνουν κυρίαρχη την εργοδοτική ασυδοσία στην οποία παρέδωσαν το αγγελιόσημο και τώρα βάζουν πλάτη για φοροαπαλλαγές και προεκλογικές παροχές από τα δημόσια ταμεία σε εργοδότες με αντάλλαγμα πρωτοσέλιδα-αβάντα στην Κυβέρνηση στο κέντρο και στην περιφέρεια.
Τα ηλεκτρονικά μηνύματα πάνε κι έρχονται από το γραφείο Αχτσιόγλου στην ΕΣΗΕΑ. Αποδεικνύουν έτσι που έχουν γραμμένες μαζί με την Κυβέρνηση τις ΣΣΕ και για ποιο λόγο έστησαν καινούργια ΚΥΑ της ντροπής σε βάρος των δημοσιογράφων που δουλεύουν στο Δημόσιο( ΕΡΤ, ΑΠΕ, δημοτικοί σταθμοί, γραφεία τύπου κ.α.) ώστε και κάμποσοι ιδιοκτήτες να κάνουν τα ίδια στα δικά τους μαγαζιά.
Το ηλεκτρονικό μήνυμα λοιπόν από το περιβάλλον Αχτσιόγλου στέλνει πρόταση του εργοδότη για να την υπογράψει και η ΕΣΗΕΑ η οποία την περιμένει και αναφέρει:
«..Σε συνέχεια της από 4/4/2019 τριμερούς σύσκεψης, σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικό μήνυμα της εταιρίας …………….. στο οποίο προτείνεται ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής και παρακαλούμε για τις απόψεις σας….»
Με εκτίμηση,
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Δ/νση Συλλογικών Ρυθμίσεων
Τμήμα Συμφιλίωσης
Τηλ. 213 1516…


Προηγουμένως ο εργοδότης-δοσατζής έχει στείλει την πρόταση του προς το υπουργείο Εργασίας, που προφανώς έχει προσυμφωνηθεί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου και το προεδρείο της Ένωσης και λέει:
«…Κατόπιν της συμφιλιωτικής συναίνεσης στις 04/04/2019 σας ενημερώνουμε  ότι έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε το υπόλοιπο των οφειλών 2 1/2 μηνών  σε 10 δόσεις  αρχής γενομένης από 20/05/2019 ημέρα Δευτέρα… Με εκτίμηση…..»
Και από πίσω ακολουθούν κι άλλοι ιδιοκτήτες Έχει ανοίξει ο δρόμος…
Και οι συνάδελφοι υποχρεώνονται με τη συνενοχή της ΕΣΗΕΑ, να υπογράφουν ατομικά συμβόλαια με ρήτρα εχεμύθειας προς τον εργοδότη ή απλώς να δουλεύουν τζάμπα ή τέλος πάντων με κάποια υποσχετική για πληρωμή. Κάπως έτσι υπηρετείται η κυβερνητική εκδοχή για την ανεργία η οποία δήθεν μειώνεται.
16/05/2019
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
"