ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Σύγκρουση με φόντο την υπόθεση του «Noor Οne»

Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα για την υπόθεση του «Noor One». Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Aδωνις Γεωργιάδης, καλεί τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει στα ερωτήματα του και πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου.
Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία διατηρούν τους υψηλούς τόνους ενώ δεν αποκλείεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του Πάνου Καμμένου.
«Να καταθέσει άμεσα την πρόταση» καλεί τη «γαλάζια» παράταξη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει στοχοποιήσει τον κ. Καμμένο και αναρωτιέται αν η ΝΔ εκτελεί «συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης» του υπουργού Άμυνας, κατ΄ εντολή επιχειρηματία, ενώ θέτει και σειρά ερωτημάτων προς απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη.
«Τη Δευτέρα στη Βουλή είναι υποχρεωμένος (σ.σ. ο Πάνος Καμμένος) να έλθει να απαντήσει.. σε όλα αυτά, στο πλαίσιο Επίκαιρης Ερώτησης που έχει κατατεθεί. Εκτός αν συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την υπεράσπιση που του παρέχει ο κυβερνητικός του συνεταίρος» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.
Το κόμμα της Πειραιώς εκτιμά πως «είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του. Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνουν χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για να δικαιολογήσουν τις έκνομες συμπεριφορές τους».

Ανακοίνωση ΝΔ με... Μάνο Χατζιδάκι

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για μεγάλο πολιτικό πρόβλημα και επισημαίνοντας ότι «είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του».
Αναλυτικά:
Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ουσία του μείζονος πολιτικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.
Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας της χώρας να παραβιάζει συστηματικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους;
Πώς είναι δυνατόν να προκαλεί με τη χυδαιότητα της συμπεριφοράς του και των μηνυμάτων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εν ψυχρώ σε δικαστικές υποθέσεις συνομιλώντας με ισοβίτες στη φυλακή, κατάδικους για εμπόριο ναρκωτικών; Σε κάθε δε, πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητος θεσμός και οφείλει να κάνει τη δουλειά της χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση.
Σε όλα αυτά τα ερωτήματα της κοινής γνώμης, ο κ. Καμμένος αποφεύγει να απαντήσει. Σιωπά.
Τη Δευτέρα στη Βουλή είναι υποχρεωμένος να έλθει να απαντήσει σε όλα αυτά, στο πλαίσιο Επίκαιρης Ερώτησης που έχει κατατεθεί. Εκτός αν συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την υπεράσπιση που του παρέχει ο κυβερνητικός του συνεταίρος.
Γιατί είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του. Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνουν χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για να δικαιολογήσουν τις έκνομες συμπεριφορές τους.
Είναι σαφές πλέον ότι δεν πρόκειται για αναγκαία συμμαχία, αλλά για πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση.
Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα. Και τους θυμίζουμε τη γνωστή φράση του Μάνου Χατζιδάκι: “Όταν συνηθίσεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις”!».
258 λέξεις και ούτε ένα όνομα

Απαντώντας στη ΝΔ το Μαξίμου ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην πολιτική στοχοποίηση του Πάνου Καμμένου, αλλά δεν φανερώνει τον «εντολέα» της.
Αναλυτικά:
"258 λέξεις ανακοίνωση και ούτε ένα όνομα. Άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε.
Όσο, όμως, η ΝΔ επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησης Καμμένου, μην τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της, τόσο εκτίθεται και απαξιώνεται στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης.
Να θυμούνται όμως στη ΝΔ ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο»"
Και Μαρινάκης κατά... πάντων

Την ίδια στιγμή, κι ενώ το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει κατακόρυφα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης περνάει στην αντεπίθεση και καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά πάντων στον Άρειο Πάγο.
Ο γνωστός επιχειρηματίας, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για σκευωρία εναντίον του και βάζει στο κάδρο των ευθυνών τον υπ. Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν.
Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.
Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.
Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού «κιτρινισμού» και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.
Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.
Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.
Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωριών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση."
«Ανέλαβε άλλος να απαντήσει για τη ΝΔ»

Μετά την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη κυβερνητικός παράγοντας σχολίαζε χαρακτηριστικά ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό. «Δύο ημέρες ρωτάμε. Ποιος είναι ο εντολέας της και τελικά ανέλαβε άλλος να απαντήσει εξ ονόματος της» σημείωνε χαρακτηριστικά.

- από το efsyn.gr