ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Οι «ματσωμένοι» μέτοχοι του Mega...

(...)Όταν τον Φεβρουάριο του 2016 πληροφορήθηκα, για πρώτη φορά, τα δραματικά οικονομικά πράγματα του Mega έφριξα. Διότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα κερδοφόρο κανάλι το είχαν καταντήσει «ζόμπι».
Όσοι με άκουγαν -και ήταν λίγοι τότε- θυμούνται την κουβέντα που τους είχα πει, ότι εάν δεν δράσουν οι μέτοχοί του, θα καταρρεύσουν και ο ΔΟΛ και ο Πήγασος.
Είχα προβλέψει ότι θα επηρεαστεί και το ΣΤΑΡ, το οποίο δεν υπήρχε περίπτωση να αποκομίσει κέρδη από τον ξαφνικό θάνατο του Mega.
Αυτή ήταν η κατάσταση του Μεγάλου Καναλιού τότε: ένα ζόμπι, που δεν πέθανε, μόνο.. λόγω της αυτοθυσίας των εργαζομένων του -και όχι όλων, για να είμαι δίκαιος. Όσοι έμειναν πάλεψαν απλήρωτοι, και οι μέτοχοι, παλιοί και νέοι, είχαν κάτι να πουλήσουν οι μεν και να αγοράσουν οι δε. Αυτή είναι η κατάσταση του και τώρα: μία ζωντανή-νεκρή εταιρεία, αν και άλλαξε μετόχους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «ματσωμένοι». Είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Ο τρίτος μέτοχος είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της και το τηλεοπτικό κανάλι Σταρ. Χθες, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημοσιογράφων άρχισαν απολύσεις και εκεί. Και σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού, δεν μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων με την καλή συνάδελφο, Μάρα Ζαχαρέα.(...)

- απόσπασμα από ανοιχτή επιστολή του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου προς τους νέους και παλαιούς μετόχους του Mega: "Οι εργαζόμενοι είναι Άνθρωποι" (ολόκληρo το κείμενο στο mignatiou.com)