ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

«Αντί νέων καθηκόντων, ανακοινώθηκε η απόλυσή μου»...

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του δημοσιογράφου Θεοδόση Παπανδρέου με καταγγελίες για την απόλυσή του απο την εβδομαδιαία εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα» στην οποία ήταν και εκπρόσωπος εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Στην επιστολή, που εστάλη προς το ΔΣ της Ενωσης, γίνεται λόγος για «κλίμα τρομοκρατίας» και «παρακολούθηση των υπολογιστών» των εργαζομένων. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
"ΠΡΟΣ ΔΣ ΕΣΗΕΑ, 19 Ιουνίου 2017
Συνάδελφοι
Με την επιστολή μου αυτή σας ενημερώνω πως δεν δύναμαι να εκπροσωπώ πλέον τους συντάκτες της εβδομαδιαίας εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα. Λίγες μέρες μετά την επανεκλογή μου παμψηφεί, η διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας (Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Τσιοτίνας) έδωσε εντολή στον νέο διευθυντή Νίκο Λάππα να μου..
ανακοινώσει πως η συνεργασία μας λύεται χωρίς άλλη εξήγηση και μάλιστα λίγες μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας ότι η αλλαγή διευθυντή δεν αποτελούσε απειλή για τους συντάκτες.
Το κλίμα τρομοκρατίας που ξεκίνησε με την απαξιωτική στάση και σχόλια κατά συναδέλφων του Νίκου Λάππα (συμβούλου έκδοσης μέχρι πρόσφατα και μη δημοσιογράφου) για το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ακολούθησε η παρακολούθηση των υπολογιστών μας χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση αλλά και ο αποκλεισμός των συντακτών από πρόσβαση στα προσωπικά τους email δυσχεραίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την εργασία τους.
Είχε προηγηθεί η απόπειρα υπογραφής συμβάσεων με όρους αντίθετους τόσο με τα συμφωνηθέντα με τον πρώην διευθυντή του εντύπου όσο και με τα προβλεπόμενα του λειτουργήματός μας. Μετά από αντίδραση, η εργοδοσία δεν προχώρησε.
Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, η καταρχήν εκλογή μου ως εκπροσώπου εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο οδήγησε στην αλλαγή του αντικειμένου μου. Ενώ ήμουν ο μοναδικός συντάκτης ύλης για μια εφημερίδα 64-72 σελίδων αλλά και ειδικών εκδόσεων, μου ανακοινώθηκε ότι παύομαι και πως σύντομα θα μου ανακοίνωναν νέα καθήκοντα. Με την επιστροφή μου όμως από άδεια, αντί νέων καθηκόντων μου ανακοινώθηκε η απόλυσή μου.
Παρακαλώ για την δημοσίευση και κοινοποίηση της επιστολής μου όπως θεωρείτε.
Στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση.
Συναδελφικά,
Θεοδόσης Παπανδρέου"