ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Παράνομη ηχογράφηση δίκης καταγγέλλει ο Κ. Βαξεβάνης

Με το κινητό της συζύγου του Στουρνάρα

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documendo,Κώστας Βαξεβάνης, καταγγέλλει ότι σήμερα, κατά τη διάρκεια της δίκης του για μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Σταυρούλα Νικολοπούλου (σύζυγος Στουρνάρα) για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του, συνεργάτιδα της Νικολοπούλου ηχογραφούσε με το κινητό την ακροαματική διαδικασία.
Το περιστατικό -όπως περιγράφεται στο site της εφημερίδας Documendo- έχει ως εξής:
Συνήγορος υπεράσπισης επισήμανε ότι κάποιος εξ αυτών που παρακολουθούν τη δίκη.. μαγνητοφωνεί. Το κινητό ήταν αυτό της Λίνας Νικολοπούλου η οποία, και το παραδέχτηκε Συνήγορος ζήτησε άμεσα τη σύλληψή της αλλά και να αποσταλεί στην αρμόδια Αρχή προσωπικών δεδομένων το κινητό.
Τελικά το υλικό διεγράφη από τον ίδιο τον πρόεδρο του δικαστηρίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο των συνηγόρων υπεράσπισης όσο και του Κώστα Βαξεβάνη, αφού προφανώς το παρανόμως ηχογραφηθέν υλικό πρέπει να διερευνηθεί. Ζητήθηκε ως εκ τούτου η κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου.
Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα τέθηκε υπό κράτηση ενώ το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε από το δικαστήριο.