ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Aπλήρωτοι... εγκλωβισμένοι

Ρύθμιση για την... εγκλωβισμένη εργασία,  δηλαδή για όσους εργάζονται αλλά δεν πληρώνονται, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "Η Φυλή των Φίλων" του Κώστα Αρβανίτη.
Η υπουργός δήλωσε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα που θα προβλέπει οικονομική ενίσχυση αυτών που εργάζονται αλλά δεν πληρώνονται, αλλά και βοήθεια για μετάβαση σε άλλη εργασία. Η υπουργός είπε ότι πρόκειται για περισσότερους από 45.000 εγκλωβισμένους εργαζόμενους και ότι θα αξιοποιηθούν 100 εκατ. ευρω από το ΕΣΠΑ.
Για τα μπλοκάκια είπε ότι φαίνεται η εξαρτημένη εργασία, ενώ με ελέγχους και κίνητρα οι.. εργοδότες θα προτιμούν την πρόσληψη αντί για μπλοκάκια.
 Γνωστοποίησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν 4.000 έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές και πως θα ενισχυθεί το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών.
Όσον αφορά τις υπερωρίες, είπε ότι σύντομα οι εργοδότες θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν ηλεκτρονικά τις υπερωρίες.
Η υπουργός Εργασίας δήλωσε επίσης ότι δεν θα έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα όσοι δεν εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία και πως η σχετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή μέσα στον Ιούλιο.
 - από εκτενές ρεπορτάζ στο news247