ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ανάπτυξη με μισό μισθό, μισή ασφάλιση και... τίκετς

Κουπόνια αντί μισθού. Μια νέα για τα ελληνικά δεδομένα περίπτωση εργασιακής σχέσης, την οποία έχουν καταγγείλει και καταδικάσει πολλάκις εργαζόμενοι και φορείς. Ορισμένοι εργοδότες, βέβαια παραμένουν αμετανόητοι.
Πρόσφατα μια αθηναϊκή επιχείρηση, η οποία φιλοδοξεί να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα από το φθινόπωρο και να προσφέρει υπηρεσίες για παιδιά σε συγκεκριμένο τομέα Υγείας, άρχισε τη διαδικασία αναζήτησης υπαλλήλων.
Η συνέντευξη αφοπλιστική. «Συμφέρει και εμένα συμφέρει και εσένα» είναι το σλόγκαν που ακολουθείται στην προσπάθεια να πειστεί ο υποψήφιος εργαζόμενος πως όλα γίνονται και για το καλό του..
Η εργασιακή πρόταση; Μισθός περίπου στα 750 ευρώ καθαρά, πενθήμερο και οκτάωρο. Σε πρώτη φάση δείχνει, για τις τραγικές εποχές που διανύουμε, εξαιρετική.
Μετά, όμως περνάμε στο παρασύνθημα: Περίπου 30 ραντεβού τη βδομάδα, χωρίς άδειες (πέρα από αργίες) «γιατί τα παιδιά σε χρειάζονται», μισθός στα 490 ευρώ, κάποια λίγα ευρώ έξτρα σε μετρητά και 180 ευρώ σε... τίκετς (όπου τίκετς βλέπε κουπόνια).
Και το καλοκαίρι; Ελεύθερος μιας και η σύμβασή σου θα λήγει κάθε Ιούλιο και θα επαναπροσλαμβάνεσαι από τον Σεπτέμβρη.
Τίκετς των 5 και 10 ευρώ. «Είναι σαν χρήματα. Μπορείς να ψωνίσεις από σουπερμάρκετ, να παίρνεις τους καφέδες σου. Τα περισσότερα καταστήματα τα δέχονται πλέον» είναι η προτροπή του επίδοξου αφεντικού.
«Συμφέρει και εμένα, συμφέρει και εσένα. Εσύ δεν θα φορολογηθείς και εγώ δεν σε ασφαλίζω για όλο το ποσό» είναι η φράση που σφραγίζει όλη την κουβέντα.
Για το καλό σου βρε κουτό...

Χρήστος Καλλιμάνης (efsyn.gr)