ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Οι τράπεζες στον Πήγασο να κάνουν ό,τι και με τον ΔΟΛ

«Περιμένουμε από τις Τράπεζες να πράξουν στον ΠΗΓΑΣΟ και το ΕΘΝΟΣ όπως έπραξαν και στην περίπτωση του ΔΟΛ» αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστήριξε πως «διεξάγεται σήμερα ένας ανηλεής επιχειρηματικός πόλεμος για αλλαγές στο μιντιακό τοπίο, πολλές φορές στις πλάτες των εργαζομένων. Ο πόλεμος που διεξάγεται έχει συμμέτοχους τράπεζες, ιδιοκτήτες και πολιτικά..
κόμματα και περιλαμβάνει ισοπέδωση ιδεολογικών ταυτοτήτων στον βωμό της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση» και εκτίμησε πως «η κατάσταση στον Πήγασο αποτελεί ένα μέρος αυτού του πολέμου για την αναδιάρθρωση του Τύπου. Προηγούμενο επεισόδιο ήταν ο ΔΟΛ».
Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την σωτηρία των θέσεων εργασίας, όπως ζήτησε ο Λοβέρδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «ο πρωθυπουργός πριν λίγους μήνες είχε προτείνει σε όλα τα κόμματα να μετέχουν σε διακομματική πρωτοβουλία για τον καθορισμό των όρων σωτηρίας του χώρου» και πρόσθεσε: «Προς τιμήν της η κυρία Γεννηματά αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού. Η ΝΔ τορπίλισε τη διαδικασία. Δεν αποδέχθηκε τη διακομματική συναίνεση. Έχει δώσει τη δυνατότητα για μια άναρχη εξέλιξη έτσι ώστε τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι τράπεζες. Αν υπάρξει συναίνεση βεβαίως και να προχωρήσουμε».
Ο  Τζανακόπουλος επανέλαβε πως «η διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία αποτελεί πρωτοβουλία των  πιστωτών. Αυτό έγινε και στον ΔΟΛ, όπου η εργοδοσία αρνούνταν να βάλει το χέρι στην τσέπη. Στη σημερινή κατάσταση αναμένουμε από τις τράπεζες που έχουν και το πρώτο λόγο να διαχειρισθούν την υπόθεση Έθνους και Πήγασου με τον ίδιο τρόπο που χειρίστηκαν τον ΔΟΛ».

Tην ίδια ώρα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Μπόμπολα συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας από τις 06.00 της Παρασκευής, 23 Ιουνίου 2017 έως τις 06.00 της Τρίτης, 27 Ιουνίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.