ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Το παραμυθάκι των «Παραιτηθείτε»

Όταν χάνεται η μπάλα στην πλατεία Συντάγματος

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Ο Morrissey το είχε περιγράψει με ακρίβεια. Ο Morrissey το είχε περιγράψει με μοναδική ακρίβεια:
 «Αυτό το αστείο, δεν βγάζει πια γέλιο!»
Καμία φράση δεν θα μπορούσε να περιγράψει πιο σωστά το χθεσινό φιάσκο στο Σύνταγμα. Όπου εμφανίσθηκαν λιγότεροι από τους μισούς σε σχέση με την περυσινή μάζωξη, που κι αυτή αναιμική και λυμφατική ήταν. Πριν από ένα χρόνο, είχαν φτάσει κάποια στιγμή οι συγκεντρωμένοι το πεντοχίλιαρο, ενώ από την πλατεία είχαν διέλθει συνολικά γύρω στα δέκα χιλιάδες άτομα. Χτες ποτέ δεν ξεπέρασαν τους χίλιους πεντακόσιους κι.. ανάθεμα κι αν πέρασαν δυόμιση χιλιάδες άτομα να ρίξουν μια ματιά. Κι εξ αυτών ένα σωρό ήταν τουιτεράδες, που μάζευαν υλικό για τα social media…
Ε ναι, αυτό δεν ήταν ήττα, αυτό ήταν Βατερλώ. Ήταν φίδια σκοτωμένα που λέμε κι εμείς οι Τρικαλινοί. Και ματαίως περίμεναν οι συγκεντρωμένοι να σκάσουν μύτη ο Άδωνις, ο Μίλτος και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως πέρυσι. Για να απευθύνουν αγωνιστικό χαιρετισμό και να εισπράξουν σάλια. Σόρι, αλλά δεν είναι κορόιδα οι βουλευτές  να φωτογραφίζονται σε ένα άδειο Σύνταγμα. Άσε που δεν ήταν και τόσο διακριτική η απουσία της ΝΔ από το χθεσινό «Παραιτηθείτε». Λίαν συντόμως κατέστη σαφές πώς δεν είχε πέσει γραμμή ενίσχυσης. Πράγμα το οποίο προσπάθησαν να το διασκεδάσουν οι διοργανωτές, δηλώνοντας δεξιά αριστερά «είδατε, είδατε, δεν έχουμε κομματική στήριξη»! Σωστό αλλά χωρίς την κομματική στήριξη είσαστε τρεις κι ο κούκος.
Και είσαστε και άσχετοι από συγκεντρώσεις εν γένει. Κανείς δεν κατάλαβε που έπρεπε να συμπτυχθούν οι συγκεντρωμένοι (στην πλατεία ή στον Άγνωστο Στρατιώτη), ο σπήκερ της εκδήλωσης έμοιαζε να έχει άμεση ανάγκη από Xanax (ιδίως εκεί που ούρλιαζε «μόνο νταβατζήδες είναι αυτοί οι τύποι, τίποτε άλλο»), ο Τσουκαλαδάκης βρήκε την ευκαιρία να κλέψει την παράσταση και να κάνει λεζάντα (ήταν ο μοναδικός που συστήθηκε ονομαστικώς και ανέλυσε σκεπτικό), μουσική έπαιζε μόνο κάτι ροκάκια αγγλόφωνα του θανάτου (προφανώς για να αποφύγουν μπουρδούκλες τύπου Αγγελάκα, όπως πέρυσι) και το πιο ωραίο απ’ όλα ήταν μια κυρία που της δώσανε το μικρόφωνο ως «κοινό» να πει δυο λόγια βαρυσήμαντα κι αυτή απήγγειλε ένα ποίημα με στίχους όπως:
«Ελλάδα μάνα μου
κόρη του ήλιου και του πολιτισμού
πάνε να σε κάνουνε μια σουρλουλού
Δεν θα σε υποδουλώσουνε
του Χίτλερ τα εγγόνια
γιατί θα ξαναβγεί ο Διγενής
στα Μαρμαρένια Αλώνια»
Κατόπιν αυτού, δηλώθηκε από μικρόφώνου «ότι από δω και πέρα δεν θα μιλήσει άλλος πολίτης, γιατί δεν ξέρουμε τι θα πει»…

Υ.Γ. 1: Μ’ αρέσει που κάποια κανάλια και κάποιες ιστοσελίδες μίλησαν για πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα. Να σπάνε τα νεύρα του Μπιρσίμ ρε φίλε!

Υ.Γ. 2: Εν τέλει από βουλευτές παρέστη μόνο ο Αμυράς του Ποταμιού. Πήγε και η Φωτεινή Πιπιλή, που τόσες μέρες προμοτάριζε την εκδήλωση. Κάτι άλλα καινάρια που σκιζότανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτίμησαν την διακριτική αποχή.

Υ.Γ. 3: Ας ηρεμήσουν έστω μια φορά κάποια παιδάκια που μάθανε damage control στην ποδιά της Γιάννας. Το χθεσινό δεν σηκώνει κανέναν εξωραϊσμό.

- από το newpost.gr