ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οι διευθυντές στην Ιριδα απέλυσαν τους εαυτούς τους...

...εισέπραξαν 430.000 ευρώ και προσελήφθησαν ξανά - Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάρτιο

H επιχείρηση Εκτυπώσεις Ίρις Α.Ε.Β.Ε. το τελευταίο διάστημα ακολουθεί τον χορό των εξελίξεων στο χώρο του Τύπου. Στα συγκεκριμένα πιεστήρια τυπώνεται πλήθος εφημερίδων, όπως «Πρώτο Θέµα», «Βήµα», «Νέα», «Έθνος» «Real News», «Documento», «Νέα Σελίδα», «Ποντίκι».
Η εταιρία ήταν συνιδιοκτησία του Πήγασου και του ΔΟΛ. Μετά τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, το management της επιχείρησης περιήλθε στα χέρια του Φώτη Μπόµπολα που κατείχε το 50%. Στη συνέχεια οι πιστώτριες τράπεζες -έπειτα από τις καταγγελίες των δανείων της Πήγασος- αποφάσισαν να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση και να ορίσουν νέο Διοικητικό Συµβούλιο, παίρνοντας ουσιαστικά τον έλεγχο της επιχείρησης,..
δεδομένου ότι το υπόλοιπο 50% θα περάσει στα χέρια του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν ολοκληρωθεί και με τη δικαστική επικύρωση η διαδικασία του πλειστηριασμού του ΔΟΛ.
Αποτέλεσμα αυτού του ντόμινο είναι οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο.
Στο διάστημα που το management της επιχείρησης βρισκόταν ακόμα στα χέρια του Φώτη Μπόµπολα και λίγες μέρες αφότου η διαχείριση του ΔΟΛ περιήλθε στις τράπεζες, διευθυντές της «Εκτυπώσεις Ίρις Α.Ε.Β.Ε» έβαλαν σε εφαρμογή το μεγάλο κόλπο.
Αρχής γενομένης από τον γενικό διευθυντή, τα διευθυντικά στελέχη απέλυσαν τους εαυτούς τους, εισέπραξαν τις... νόμιμες αποζημιώσεις τους και τα όποια δεδουλευμένα τους οφείλονταν και επαναπροσλήφθηκαν.
Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής κάνει την αρχή στις 10 Απριλίου, απολύοντας τον εαυτό του για να τον επαναπροσλάβει την επομένη, 11 Απριλίου, αφού πρώτα εισπράξει ως αποζημίωση το ποσό των 75.000 ευρώ. Ακολουθεί την ίδια τακτική ο οικονομικός διευθυντής και άλλα επτά ακόμα διευθυντικά στελέχη. Στο διάστημα από 10 Απριλίου έως και 25 του ίδιου μήνα -και ενώ δεν καταβάλλονται οι μισθοί στους εργαζόμενους της επιχείρησης- τα διευθυντικά στελέχη μοιράζονται συνολικά το ποσό των 430.000 ευρώ σε αποζημιώσεις.
Ουσιαστικά οι διευθυντές αυτοί -εν αγνοία άραγε του κ. Μπόμπολα που ήταν αυτό το διάστημα πρόεδρος του Δ.Σ.;- τορπιλίζουν τη λειτουργία του εργοστασίου, βάζοντας στο χέρι το κεφάλαιο κίνησης και μισθοδοσίας.

Δημήτρης Τρίμης (efsyn.gr)