ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Επιλεκτικές πληρωμές και εμφύλιος στο Mega

Μαίνεται ο άγριος πόλεμος μεταξύ των επί πέντε μήνες απλήρωτων εργαζομένων του Mega, με δημόσια, αλλά και παρασκηνιακά «καρφιά» ένθεν κακείθεν. Την ίδια ώρα που το κανάλι θυμίζει «νεκροταφείο», καθώς, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους, ελάχιστοι εργαζόμενοι πατάνε το πόδι τους στα γραφεία, συνεχίζουν να βγαίνουν ανακοινώσεις για τα νούμερα τηλεθέασης που πετυχαίνει ο σταθμός με τις επαναλήψεις παλαιών σειρών, κυρίως στα νεανικά κοινά.
Είναι ενδεικτικό ότι στα μέσα της εβδομάδας ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης έσπευσε να γράψει στον λογαριασμό του στο facebook τα εξής: «Πίσω από την πρωτιά του Mega υπάρχουν οι άνθρωποι που φτιάχνουν το καθημερινό πρόγραμμα και δουλεύουν συστηματικά και αποτελεσματικά, ενώ είναι απλήρωτοι πέντε μήνες! Προς κάθε ενδιαφερόμενο που λέει “Το Mega τελείωσε, γέμισε κατσαρίδες, αφήστε το να πέσει μαύρο, δεν είμαστε κορόιδα να δουλεύουμε απλήρωτοι”».
Η απάντηση έρχεται από τους περίπου 100 δημοσιογράφους και διοικητικούς που έχουν.. προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας: «Για ποιον λόγο ο Μανώλης Καψής μαζί με τους συναδέλφους μας που δεν έχουν κάνει επίσχεση δεν συνεχίζουν τουλάχιστον το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων;», αφήνοντας να εννοηθεί πως στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειονότητα ακόμα κι εκείνων που δεν έχουν προχωρήσει στο μέτρο της επίσχεσης δεν έχει την παραμικρή διάθεση να εργάζεται χωρίς να πληρώνεται, μόνο με την έρπουσα φημολογία ότι «όπου να ’ναι θα καταβληθεί ένας μισθός». Και ότι ουσιαστικά μερικοί «κρύβονται πίσω από τους συναδέλφους τους, που έχουν κάνει επίσχεση».
Πάντως, έχουν αρχίσει και δημιουργούνται ερωτήματα και από κάποιες κινήσεις που γίνονται στο κανάλι, όπως, για παράδειγμα, οι επιλεκτικές πληρωμές. Ετσι, ενώ κόπηκαν τα εταιρικά κινητά τηλέφωνα που είχαν δοθεί σε δημοσιογράφους και ενώ επρόκειτο να κοπεί και το Ιντερνετ, με κάποιο «μαγικό» τρόπο βρέθηκε ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ προκειμένου η εταιρεία να μην προχωρήσει στη διακοπή.
Επίσης, ακόμα ένα θέμα είναι τι γίνεται με τις πληρωμές στην Digea, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι και στον συγκεκριμένο πάροχο δόθηκαν κάποια χρήματα από τα οφειλόμενα. «Πώς βρίσκονται χρήματα για την Digea ή για το Ιντερνέτ, αλλά ούτε ένα ευρώ για τους εργαζομένους;» αναρωτιούνται πολλοί και απάντηση δεν παίρνουν.
Πάντως, ο διευθυντής ειδήσεων(;), Μανώλης Καψής, συνεχίζει την καθημερινή -έστω και ολιγόωρη- παρουσία του στη Μεσογείων, όπου όμως βλέπει ελάχιστο κόσμο, ενώ γνωστοί και λιγότερο γνωστοί δημοσιογράφοι αναζητούν την τύχη τους σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι είναι πως τους βλέπουν ως «ανεπιθύμητους», λόγω της ταύτισης του προσώπου τους με ένα προϊόν όπως οι ειδήσεις του Mega, που τον τελευταίο χρόνο ειδικά δεν είχαν καταρρεύσει απλώς σε νούμερα τηλεθέασης, αλλά και σε αξιοπιστία απέναντι στους πολίτες.
- πηγή: Secret / Παραπολιτικά