ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Με Βρετανούς συμβούλους στήνει το κανάλι ο Ιβάν

- Ποιοι θα στελεχώσουν τον σταθμό
- Οι επαφές με τον «Τζίγκερ» και ο ρόλος του Π. Καμμένου και των «ανθρώπων του»

Εντονο παρασκήνιο με τις πρώτες επαφές που είχε ο Ιβάν Σαββίδης προκειμένου να βρει συμμάχους ή συνεταίρους για να μοιραστεί το κόστος της τηλεοπτικής άδειας.
Λίγοι πίστευαν ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα κατέθετε 20,5 εκατ. ευρώ, ως πρώτη δόση του συνολικού τιμήματος των 61,5 εκατ ευρώ, για να πάρει τηλεοπτική άδεια. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα έδωσε τα χρήματα, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να συζητήσει με τον ιδιοκτήτη του Alpha και έκλεισε ραντεβού με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος δεν εξασφάλισε άδεια καθώς προσέφερε 18 εκατ ευρώ.
Λέγεται (και γράφεται) πως ο επιχειρηματίας είχε ήδη συναντήσεις με τον «Τζίγκερ» προκειμένου..
 να βολιδοσκοπήσει το ενδεχόμενο αξιοποίησης της υποδομής, αλλά και του στελεχιακού δυναμικού του STAR. Φαίνεται όμως οτι οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε οριστικό αποτέλεσμα καθώς η ιδιοκτησία του STAR θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση, να διατηρήσει η ίδια την πλειοψηφία των μετοχών του σταθμού και το management, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να έχει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο (δηλώνει χαρακτηριστικά στους συνεργάτες του ότι είναι αποφασισμένος, να προχωρήσει και μόνος αν χρειαστεί).
Επίσης όπως γράφει ο Β. Χιώτης στο Πρώτο Θέμα διαμεσολαβητής στις επαφές Σαββίδη- Βαρδινογιάννη είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που διατηρεί φιλικές σχέσεις και με τους δύο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει ήδη προσλάβει τεχνικούς συμβούλους από την Μεγάλη Βρετανία για να του παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διάρθρωσης του νέου τηλεοπτικού σταθμού.
Σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει το καλοκαίρι, επτά συνεργάτες του Πάνου Καμμένου προορίζονταν για να αναλάβουν θέσεις στο κανάλι του Σαββίδη και συγκεκριμένα είχαν ακουστεί τα κάτωθι ονόματα:
- Γιώργος Κούσουλας, για την γενική διεύθυνση ειδήσεων. Ο δημοσιογράφος ήταν διευθυντής γραφείου Τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και διευθυντής ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα.
- Ελένη Δουρούκη για προϊσταμένη οικονομικού ρεπορτάζ. Η δημοσιογράφος κάλυπτε τη Βουλή των Ελλήνων από το 2012 ως το 2014 και από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
- Βασίλης Συριόπουλος για τεχνικός διευθυντής. Από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα είναι τεχνικός προϊστάμενος διεύθυνσης ενημέρωσης, υπεύθυνος για την κάλυψη των εκδηλώσεων του Πάνου Καμμένου (βίντεο, φωτογραφίες, μοντάζ) στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
- Κώστας Λαβίδας για προϊστάμενος ελεύθερου ρεπορτάζ. Βρισκόταν στο γραφείο τύπου των ΑΝΕΛ από το 2012 ως το 2015 και σήμερα βρίσκεται στην διεύθυνση ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
- Αννα Μπάστα για επικεφαλής του αθλητικού ρεπορτάζ. Διορισμένη ειδική συνεργάτιδα του Πάνου Καμμένου στο ΥΕΘΑ και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ, τον Σεπτέμβριο του 2015.
- Μανταλένα Παπαδοπούλου, πρόεδρος της νεολαίας ΑΝΕΛ, διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ. 
- Αντιγόνη Δήμιτσα,
διορισμένη ειδική συνεργάτιδα στο γραφείο Καμμένου στο ΥΕΘΑ ως τον Φεβρουάριο του 2016.
 

ΥΓ1 Ο Ιβάν Σαββίδης για «ξεκάρφωμα» τώρα διαρρέει οτι τα πρώτα σχέδια στελέχωσης του καναλιού (αποκλειστικά από συνεργάτες του Καμμένου) καταρτίστηκαν πολύ βιαστικά και όπως λέει, σκοπεύει να προσλάβει και δημοσιογράφους καθώς και τεχνικούς από τα κανάλια που δεν πήραν άδεια.  

ΥΓ2
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επιθυμεί η έδρα του νέου τηλεοπτικού σταθμού να είναι στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα.

ΥΓ3
Τι ρόλο αναμένεται να έχει στο κανάλι του Σαββίδη ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος Γιώργος Χριστοφορίδης; Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος, πρώην εκδότης του «Χωνιού», ήταν υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στον Πειραιά και τώρα είναι σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργού Νίκου Παππά.