ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Δημοσιογραφική εξαχρείωση και εξαθλίωση

Γράφει ο Δημήτρης Τρίμης

Ο Δ. Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης - ευεργέτης του Ομίλου ALPHA και αποτυχών υπερθεματιστής στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις άδειες των καναλιών εθνικής εμβέλειας σήμερα μπήκε στο στούντιο μαγειρικής μαζί με τον στενό του συνεργάτη Δ. Βερύκιο και... ανέλαβε προσωπικά το δελτίο ειδήσεων και τις πολιτικές αναλύσεις του δημοσιογραφικού και ψυχαγωγικού οργανισμού του.
Ο Δ. Κοντομηνάς έχει ανοίξει προσωπικό μέτωπο στον υπουργό Νίκο Παππά, κάνει ανοιχτή πολιτική προπαγάνδα με κατασκευασμένες «ειδήσεις» και ακατάληπτα νομικά επιχειρήματα, ώστε να διασώσει τους εργαζόμενούς του -όπως λέει- και να ρίξει την κυβέρνηση, ή έστω να πουλήσει σε καλή τιμή τις υποδομές του και να συμπράξει με κάποιον ή κάποιους άλλους βαρόνους και.. νεοβαρόνους των ΜΜΕ, καθώς παράλληλα όπως όλη η αγορά ξέρει διαπραγματεύεται με όλους. Δεν μας τα λέει, όμως, αλλά αφήνει τις φήμες να κυκλοφορούν για να γίνει μετά την έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας το επικερδέστερο deal.
Ήταν επομένως λογικό να παρέμβει -αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη... Δημοκρατία μας- ο αμερόληπτος σχολιαστής της επικαιρότητας Δήμος Βερύκιος ώστε να εξηγήσει περαιτέρω τη γραμμή στο πόπολο, προβαίνοντας στην ακόλουθη βαρυσήμαντη τοποθέτηση -πάντοτε στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού, όπως τη διάβασα πριν λίγο στους zoornalistas:
«Ο Κοντομηνάς είναι ένας διεθνής παίκτης, αύριο πάει στο Λονδίνο. Ήρθε να κλείσει το σταθμό ένα παλικαράκι από το πουθενά, που δεν ξέρουμε αν έχει κολλήσει ένα ένσημο, σε αντίθεση με εσένα Ελένη και την Σταματίνα και εμένα που έχουμε δημιουργήσει υπεραξίες με την δουλειά μας» είπε ο Βερύκιος συνεχίζοντας το σόου στην εκπομπή της Μενεγάκη...
Νομίζω ότι από τη στιγμή που έχουν αναλάβει ουσιαστικά τον ειδησεογραφικό τομέα των καναλιών οι ίδιοι οι βασικοί τους μέτοχοι, η ηλεκτρονική δημοσιογραφία και η εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη δημοκρατική και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών από τους ενοικιαστές των δημοσίων συχνοτήτων, οδεύει προς την εξαχρείωση... Είχε βεβαίως προηγηθεί η εξαθλίωση του κλάδου με τα γνωστα αιματηρά μνημόνια των εκδοτών - καναλαρχών (40% στοχευμένες απολύσεις και μειώσεις αμοιβών συνολικά στα ΜΜΕ) και ακόμα πιο πριν απ΄αυτήν είχε εμπεδωθεί η μεγάλη και η μικρή διαφθορά, η συστηματική παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας και όλων των ασυμβιβάστων του κλάδου της δημοσιογραφίας, καθώς και η προκλητική πολυθεσία και τα αστρονομικά μπόνους των μεγαλοπαπαγάλων της διαπλοκής.
Αυτά πληρώνουμε.
- από το efsyn.gr