ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Οργή Τσίπρα για τα χημικά σε συνταξιούχους

Απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Τόσκα, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη χρήση χημικών κατά συνταξιούχων, που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και επιχείρησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του στον αρμόδιο υπουργό, για τη χρήση χημικών και ζήτησε, να μην επαναληφθεί.
Νωρίτερα οργανώσεις συνταξιούχων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην.. πλατεία Κοτζιά, αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σημειώθηκε ένταση, όταν κάποιοι συνταξιούχοι επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν την κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη, ώστε να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.
Μετά την παρέμβαση Τσίπρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την χρήση χημικών στη σημερινή διαδήλωση συνταξιούχων και προχωράει σε απαγόρευση των δακρυγόνων σε πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων."
Σοφία Κατσαρέλη (news247)