ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Eξώδικο για τις επιλεκτικές πληρωμές στο MEGA

Eξώδικο στην εταιρεία «Tηλέτυπος» απέστειλαν οι (επί μήνες) απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA έπειτα από δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι μέτοχοι (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) σκοπεύουν να προχωρήσουν σε επιλεκτικές πληρωμές προς τρίτους.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των εργαζομένων Γιάννης Κ. Καρούζος σημειώνει στο εξώδικο πως η εταιρία έχει παραβιάσει την εκδοθείσα δικαστική απόφαση επισύροντας «ποινικές και διοικητικές κυρώσεις στους κατά νόμο υπεύθυνους της επιχείρησης».
«Οι εντολείς μου πληροφορούνται ότι αντί της καταβολής της μισθοδοσίας τους, διακινούνται.. από μέρους σας ποσά στην εξόφληση υποχρεώσεων του καναλιού προς τρίτους, όχι όμως και στους εργαζομένους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος ρωτώντας: «ποιός και με ποια κριτήρια αποφασίζει τη μη καταβολή μισθών στους εντολείς μου, αλλά και των δεδουλευμένων αποδοχών τους, παραβιάζοντας την κείμενη εργατική νομοθεσία και τη σχετικώς εκδοθείσα δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων».
Οι εργαζόμενοι ζητούν τη γνωστοποίηση των εναπομείναντων μέλων του Δ.Σ. της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και τα στοιχεία των κατά νόμων υπεύθυνων μισθοδοσίας.