ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Μη ελεγκτέοι Μαλέλης, Πορτοσάλτε και Κονιτόπουλος

Πειθαρχικά μη ελεγκτέοι κρίθηκαν από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ  ο διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΪ Σταμάτης Μαλέλης, ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3 Άρης Πορτοσάλτε και ο αρχισυντάκτης της εκπομπής του Κ. Μπογδάνου (στον ΣΚΑΪ) Νίκος Κονιτόπουλος, για τη στάση που τήρησαν τις παραμονές του δημοψηφίσματος που διεξήχθη τον Ιούλιο του 2015.
Οι τρεις δημοσιογράφοι άσκησαν έφεση στην αυταπάγγελτη δίωξη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, την οποία εξέτασε το Δευτεροβάθμιο, κρίνοντας:..
- Τον Νίκο Κονιτόπουλο, με ψήφους 4 έναντι 1 πειθαρχικά μη ελεγκτέο. Από την πλειοψηφία ένα μέλος τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεκτέο, λόγω αμφιβολιών. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο.
- Τον Άρη Πορτοσάλτε με ψήφους 3 έναντι 2 πειθαρχικά μη ελεγκτέο. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο.
- Τον Σταμάτη Μαλέλη με ψήφους 3 έναντι 2 πειθαρχικά μη ελεγκτέο. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο.
Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών ήταν ποινή διαγραφής 18 μηνών στον Σταμάτη Μαλέλη, 12 μηνών στον Άρη Πορτοσάλτε και έξι μηνών στον Νίκο Κονιτόπουλο .