ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Καραμπόλες σε ενδεχόμενη συγχώνευση ΣΚΑΪ – ALPHA

Μενεγάκη - Τσιμτσιλή
Επικαλύψεις και γρίφοι στα ακριβά συμβόλαιa

Αλληλοσυγκρουόμενες φθάνουν οι πληροφορίες από το Φάληρο σε ό,τι αφορά στο εύρος της συνεργασίας μεταξύ ΣΚΑΪ και ALPHA.
Η μία πλευρά πληροφόρησης αναφέρει ότι Κοντομηνάς και Κιμπουρόπουλος συνεργάζονται πυρετωδώς για την κοινή συμπόρευση των δυο καναλιών, χωρίς να διευκρινίζονται περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς θα προχωρήσει το κοινό σχήμα… Και την ίδια ώρα, άλλη πλευρά πληροφόρησης υποστηρίζει ότι η συνεργασία των δυο καναλιών έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και εξαντλείται στην εξαγορά παραγωγών του ALPHA από τον ΣΚΑΙ.
Ανεξάρτητα από τις δυο εκδοχές και ποια θα υπερισχύσει, υπάρχει έντονη ανησυχία στον ενημερωτικό τομέα του ΣΚΑΙ, από το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ALPHA. Η αναλογία..
του μείγματος, μεταξύ ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, είναι το κομβικό σημείο στη στροφή που θα επιχειρήσει να κάνει ο σταθμός του Φαλήρου..
Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, τα στελέχη του Φαλήρου συζητούν με τον ALPHA που δεν πήρε άδεια, προκειμένου να μεταφερθούν κάποιες παραγωγές του στον ΣΚΑΙ.
Εδώ ακριβώς έγκειται και η ανησυχία που εκδηλώνεται από τον τομέα της ενημέρωσης του ΣΚΑΙ. Αφού στην περίπτωση που τελικά υπάρξει συγχώνευση των δυο καναλιών μοιραία η ενημέρωση θα περιοριστεί δραστικά στο νέο κανάλι που θα προκύψει από το «γάμο» των δυο και το 80% του προγράμματος θα καταλάβουν οι ψυχαγωγικές παραγωγές του ALPHA.
Για παράδειγμα η πρωινή ενημέρωση μπορεί να περιοριστεί σε δύο ώρες με τους Λυριτζή – Οικονόμου και να καλυφθεί το υπόλοιπο ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού που αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν η Άννα Μπουσδούκου και το δίδυμο των «Αταίριαστων» στη συνέχεια, με την εκπομπή του ALPHA που παρουσιάζει η Σταματίνα Τσιμτσιλή και απευθύνεται σε μεγαλύτερο πλήθος κοινού. Αντίστοιχα το μεσημέρι μπορεί να καλυφθεί από τη ζώνης της εκπομπής που παρουσιάζει η Ελένη Μενεγάκη… Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί και στις υπόλοιπες ενημερωτικές ζώνες… Για παράδειγμα το απόγευμα η ενημέρωση να δώσει τη θέση της σε τηλεπαιχνίδια και σειρές. Αντίστοιχα στο prime time του καναλιού, αντί των ξένων σειρών που προβάλλονται τώρα, να μπουν στη θέση τους οι επιτυχημένες ελληνικές σειρές του ALPHA που σπάνε ταμεία.
Κάπως έτσι ενδέχεται να διαμορφωθεί το νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΙ σε περίπτωση που προχωρήσει το σενάριο της συγχώνευσης των δυο σταθμών.
Βεβαίως το σενάριο αυτό επιφυλάσσει πολλές καραμπόλες για άλλους ευπρόσδεκτες και για άλλους όχι, αφού στο νέο τηλεοπτικό σχήμα που θα προκύψει και φυσικά θα είναι εξαιρετικά δυναμωμένο από άποψη προγράμματος, θα πρέπει να «απαντηθούν» οι επικαλύψεις, σε επίπεδο διευθυντών, δημοσιογράφων και πάει λέγοντας… Ενώ θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και ορισμένοι «γρίφοι» στα συμβόλαια δύο ή τριών μεγάλων ονομάτων του ALPHA, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη που ορίζεται ότι το συμβόλαιο της παύει να ισχύει σε περίπτωση αλλαγής της ιδιοκτησίας του σταθμού.
- από το enimerosi24