ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Αποθρασύνθηκαν οι ακροδεξιοί ρατσιστές

Aπειλές και προπηλακισμούς από ακροδεξιά – ρατσιστικά στοιχεία, δέχονται το τελευταίο διάστημα  οι δημοσιογράφοι σε Λέσβο και Χίο λόγω της κάλυψης του προσφυγικού ζητήματος, θέμα για το οποίο έχει ήδη υπάρξει ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών.
Η μέχρι σήμερα ατιμωρησία των στοιχείων αυτών τα έχει αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνεχώς περιστατικά, όπως αυτά που πρόσφατα σημειώθηκαν με προκλήσεις μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο όπου διεξάγεται η σχετική δίκη, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος δημοκρατικών πολιτών σε άλλα σημεία της χώρας (Ρέθυμνο, κλπ).
Η Πανελληνία Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί κάθε εργαζόμενο να.. καταγγείλει όσα τέτοια περιστατικά αντιληφθεί και να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδίσουν τραμπουκισμοί και απειλές.
Επίσης η ΠΟΕΣΥ καλωσορίζει και χαιρετίζει τις ξένες αντιπροσωπείες αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων που θα επισκεφτούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου τη χώρα μας στα πλαίσια διεθνούς διημέρου της ΚΕΕΡΦΑ.
Η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων χαιρετίζει τις φωνές της λογικής που υψώνουν γονείς και μαθητές σε αρκετά σχολεία της χώρας που δηλώνουν την ευαρέσκειά τους στο να φοιτήσουν μαζί με τα ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα.
Η Ελλάδα υπήρξε χώρα που είδε στο παρελθόν τα παιδιά της να γίνονται πρόσφυγες και χρέος των δημοσιογράφων είναι τόσο να διασώζουν την ιστορική μνήμη και να μην αφήνουν έδαφος στην αναβίωση ακραίων ξενόφοβων αντιλήψεων και πρακτικών.