ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Αγωνία για το μέλλον του Documento

Mαζική διακοπή συμφωνιών για καταχωρήσεις, αιφνιδιαστικά και χωρίς αιτιολόγηση - Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απολύσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «DOCUMENTO» για τις απολύσεις δημοσιογράφων (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) των οποίων ζητά την άμεση επαναπρόσληψή τους. Στη συνέλευση των δημοσιογράφων, που..
πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της έκδοσης καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μηδενική εισροή διαφημίσεων. Ενημέρωσαν τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που παραβρέθηκαν στη συνέλευση, ότι παρατηρήθηκε μαζική διακοπή συμφωνιών για καταχωρήσεις, αιφνιδιαστικά και χωρίς αιτιολόγηση. Εξέφρασαν, επίσης, την άποψη ότι η εφημερίδα και οι ίδιοι ως εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί.
Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εφημερίδα. Μάχεται σταθερά για την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ. Μάχεται επίσης για τη διατήρηση της πολυφωνίας στην ενημέρωση, όπως ορίζεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας και το Σύνταγμα της χώρας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως θα καλέσει, το συντομότερο δυνατόν, τον κ. Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να μας ενημερώσει για το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων.