ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.
Υπάρχουν επίσης Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν άλλα πράγματα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους. Όπως τα..
συμφέροντα των ιδιοκτητών τους. Τις πολιτικές συμμαχίες του ομίλου στον οποίο ανήκουν. Τα εταιρικά τους δάνεια και την αναζήτηση τρόπου να τα ξεφορτωθούν. Αυτά τα ΜΜΕ δεν έχουν κανέναν αυτοσεβασμό και καμία αίσθηση αξιοπρέπειας. Τη δουλίτσα τους θέλουν να κάνουν και θα την κάνουν, όποια και αν είναι η γνώμη του κόσμου για το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετούν.
Η δεύτερη κατηγορία ΜΜΕ είναι ενδημική στην Ελλάδα. Σχετίστηκε με τον τρόπο που εγκαταστάθηκαν τα ιδιωτικά ΜΜΕ στη χώρα, την τεράστια δύναμη που απέκτησαν, την τοποθέτησή τους στο σταυροδρόμι της διαπλοκής, την σχέση αλληλεξάρτησης που δημιούργησαν με το πολιτικό κατεστημένο. Τώρα που η κανονικότητα επέστρεψε στη χώρα, φιλοδοξούν να αποκαταστήσουν σταδιακά την παλιά τους παντοδυναμία σβήνοντας ζημιές, καθαρίζοντας το μητρώο τους από αμαρτωλές υποθέσεις και διεκδικώντας μερίδιο από την αναδιανομή που ετοιμάζεται εις βάρος της κοινωνίας.
Θα το επιδιώξουν προσφέροντας στην κυβέρνηση κάλυψη και σιωπή για επίμαχα ζητήματα, περιβάλλοντας με ζεστασιά και καλοσύνη τους εκπροσώπους της και αποπροσανατολίζοντας το κοινό από κάθε είδηση που θα το οδηγούσε σε αρνητικά για τους κυβερνώντες πολιτικά συμπεράσματα. Καμία σχέση, δηλαδή, με ΜΜΕ που ελέγχουν την εξουσία, «στριμώχνουν» τους πολιτικούς -όλους ανεξαιρέτως- ξετρυπώνουν την αλήθεια και παρέχουν αντικειμενική ενημέρωση.
Με μια κουβέντα: Κανένας αυτοσεβασμός. Αρκεί να γίνεται η δουλειά.

- από το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Αυγή»