ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Άνεργοι, απλήρωτοι, ανασφαλείς...

«Δυστυχώς, η κατάρρευση ιστορικών Ομίλων είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ, ενώ πλήθος άλλων παραμένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται με μεγάλες καθυστερήσεις και βιώνουν καθημερινά την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο χώρο των ΜΜΕ. Στα εργασιακά προβλήματα προστίθεται και η αγωνία για το μέλλον και την ύπαρξη.. του ασφαλιστικού μας φορέα, εν αναμονή της σχετικής απόφασης του ΣτΕ».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε επιστολή που απέστειλε σήμερα η ΕΣΗΕΑ προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προς τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους εκπροσώπους Τύπου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και τα Δ.Σ. των Ενώσεων Συντακτών της Περιφέρειας.
Η ΕΣΗΕΑ που έστειλε στοιχεία για την ανεργία, που πλήττει τον δημοσιογραφικό κλάδο επισημαίνει ότι, «η ανασφάλεια που δημιουργείται, λόγω της συσσώρευσης των συγκεκριμένων προβλημάτων, πλήττει την ερευνητική δημοσιογραφία και την πολυφωνική ενημέρωση, θέτοντας σε κρίση έναν από τους πυλώνες της Δημοκρατίας στη χώρα μας».