ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Αρέσουν ή όχι τα ντολμαδάκια στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Είναι εντυπωσιακό: από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1, δεν έμεινε τίποτε από όσα είπε ο πρωθυπουργός. Κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί του, όλοι μα όλοι σχεδόν μιλούσαν μετά για τον δημοσιογράφο.Για την κακή, τραγική όπως έλεγαν τα social media, συνέντευξη που έκανε. Ενδεικτικά μερικές από..
τις ερωτήσεις του:
- Πότε πρωτομπήκε το μικρόβιο της πολιτικής στο αίμα σας, στο μυαλό σας;
- Τι μπαμπάς ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης;
- Πόσο δύσκολη ήταν η συμβίωση με τα κορίτσια, με τις αδελφές;
- Νοιώθετε ότι δίνετε αρκετό χρόνο και αρκετή προσοχή στα παιδιά;
- Τι ομάδα είστε;
- Ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή τένις; Ποιο από τα τρία σπορ σας αρέσει περισσότερο;
Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου το είχε ξεκαθαρίσει από πριν και σε άσχετη φάση: η εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» δεν είναι συνεντεύξεις αλλά πορτρέτα. Και τα πορτρέτα μετατρέπονται εκ των πραγμάτων σε αγιογραφίες. Έτσι, έφτιαξε μία αγιογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία εποχή όμως που όλοι στήνουν αγιογραφίες της οικογένειας Μητσοτάκη. Όταν φυσικά δεν τις στήνει η ίδια η οικογένεια από μόνη της.
Πολύ κακή επιλογή προσώπου λοιπόν για την πρώτη του εκπομπή. Αδικεί την εκπομπή. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να την είχε αποφύγει. Αλλωστε τον Νίκο Χατζηνικολάου τον κρίνουμε από τις συνεντεύξεις που παίρνει στις ειδήσεις. Και ξέρουμε πόσο καλός είναι. Διότι, αν στο επόμενο «Ενώπιος Ενωπίω» έχει τον Τόλη Βοσκόπουλο καλεσμένο λόγου χάριν, τις ίδιες πάνω-κάτω ερωτήσεις θα του κάνει. Για την Άντζελα Γκερέκου θα τον ρωτήσει, όπως ρώτησε για τη Μαρέβα. Και δεν θα αντιδρούσε κανένας. Και το ίδιο θα συνέβαινε αν καλεσμένος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Για τη σύζυγό του θα ρωτούσε και αυτόν. Αλλά εδώ «έφταιγε» το πρόσωπο, ο καλεσμένος.
Γι αυτό και η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου πολύ σωστά επισήμανε πως «ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός έμεινε, κυριολεκτικά, ασχολίαστο» και ότι «βρέθηκε  ο πρωθυπουργός της χώρας σε κανάλι να κάνει τον κομπάρσο».
Ξέρετε, το πιο πιθανό (το σίγουρο) είναι να μη φταίει γι αυτό ο δημοσιογράφος αλλά ο... κομπάρσος, ο συνεντευξιαζόμενος δηλαδή.
Έτσι διαβάσαμε παντού για την ερώτηση για τα ντολμαδάκια, αν είναι όντως το αγαπημένο φαγητό του κ. Μητσοτάκη, αλλά δεν διαβάσαμε τίποτε για την απάντηση. Είναι τελικά το αγαπημένο του φαγητό βρε παιδιά, ξέρετε;

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν