ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Πέτρος Τατσόπουλος: Ήταν θέμα λεπτών να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τις δύσκολες στιγμές που έζησε στον τηλεοπτικό αέρα του στούντιο του ALPHA, όταν βίωσε ζωντανά μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές τον οξύ διαχωρισμό ανευρύσματος ανιούσας αορτής, όπως είναι η επιστημονική ορολογία της ασθένειάς του, αλλά και για όλα όσα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος στη μάχη του για τη ζωή, προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο Πέτρος Τατσόπουλος στην..
εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» και τον Αντώνη Σρόιτερ.
Για τον ίδιο, εκείνο το πρωινό της Τρίτης, την 1η του Οκτώβρη, ήταν ένα το ξεκίνημα μιας ημέρας σαν όλες τις άλλες. Τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε…
«Είμαι καλεσμένος στον ALPHA, στον κ. Χατζή και την κα. Μπόλα. Ξυπνάω καλά, δεν έχω δυσφορία, η ημέρα είναι υπέροχη, καλοκαίρι για Οκτώβριο.»
"Ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά… μια μαχαιριά στο στήθος… δεν μπορώ να την πω αλλιώς. Εκ των υστέρων μου είπαν ότι η επίσημη ορολογία για αυτό που μου συνέβη, ο οξύς διαχωρισμός ανευρύσματος ανιούσας αορτής, ένας παράλληλος χαρακτηρισμός περιλαμβάνει τη λέξη ξιφίδιο. Νιώθεις μια μαχαιριά στην καρδιά, η οποία αντανακλάται κιόλας, αντικατοπτρίζεται στην πλάτη. Πολύ δυνατή μαχαιριά, πολύ έντονη και ταυτόχρονα πολύ σύντομη".



Τα όσα ακολούθησαν στον αέρα της εκπομπής τα έβλεπαν με κομμένη την ανάσα εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές. Ο Πέτρος Τατσόπουλος ζήτησε να αποχωρήσει καθώς, όπως είπε, ένιωσε έναν ισχυρό πόνο στο στήθος και σχεδόν αμέσως οι παρουσιαστές πήγαν σε διαφημιστικό μπρέικ.
Αυτό που δεν είδαν και δεν κατάλαβαν οι τηλεθεατές ήταν ότι ο πρώην βουλευτής βρισκόταν ξαπλωμένος στο πλατό της εκπομπής, ακόμη και μετά το διαφημιστικό διάλειμμα όπου οι παρουσιαστές προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τον κόσμο και να συνεχίσουν την τηλεοπτική μετάδοση, ενώ ο ίδιος δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από τον πλαστικό χειρουργό Γιάννη Λύρα, περιμένοντας το ασθενοφόρο και δίνοντας μάχη με το κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε.


"Η πίεσή μου είχε πέσει στο πάτωμα. Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο επικεφαλής καρδιοχειρουργός, είπε ότι η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4. Αυτό σημαίνει πως ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες από τις οποίες πρέπει να σου πω, ο θάνατος δεν ήταν και η σημαντικότερη. Για αυτούς που η εργατική τους δύναμη είναι το μυαλό τους, το να έχουν μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες, κατ’ επέκταση κινητικές, ηπατικές, νεφρικές, μπορεί να είναι χειρότερο και από το θάνατο. Το ανεύρυσμα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πυροκροτητής για μια σειρά από τραγωδίες, με πολύ λίγες πιθανότητες να έβγαινα ζωντανός, το ανεύρυσμα θεωρείται μια από τις; Υψηλότερες αιτίες αιφνίδιου θανάτου ενώ, μόνο το 33% επιζεί και από όσους καταφέρουν να επιζήσουν από το χειρουργείο."

Στο νοσοκομείο ο Πέτρος Τατσόπουλος περιγράφει πως έζησε σκηνή που θύμιζε ταινία σπλάτερ, όταν τον άνοιγαν προτού δράσει η αναισθησία ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναδείξει τον πολύτιμο ρόλο που έπαιξε στη μάχη για τη ζωή του ο χειρουργός του Δημήτρης Λυμπεριάδης.
Τατσόπουλος: Νομίζω ότι έπαιξε κλειδί και δεν μπορώ παρά να εκδηλώσω την ευγνωμοσύνη μου στον Δημήτρη Λυμπεριάδη. Έπρεπε να πάρει μια σειρά από αποφάσεις σε χρόνο μηδέν. Είπε πρέπει να μπει αμέσως σε χειρουργείο… σε σημείο που αρχίζει και γίνεται σπλάτερ λίγο μετά…
Έτσι, ενώ τον κοίμιζαν ο χειρουργός του τον άνοιγε σιγά – σιγά…
Σρόιτερ: Το κατάλαβες καθόλου;
Τατσόπουλος: Κοίτα, και αν το κατάλαβα το κατάλαβα για τόσα λίγα δεύτερα, που είναι τόσο μεγάλο το σοκ εκείνη τη στιγμή… κάτω από καταστάσεις τρομερού πόνου ένας δευτερεύων πόνος μπορεί να περάσει και απαρατήρητος.

Όμως, τελικά όλα πήγαν καλά και ο Πέτρος Τατσόπουλος βγήκε νικητής από το πολύωρο χειρουργείο.