ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Η ομολογία του «υπαρχηγού»

Πανωλεθρία χθες για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Παρά την καλή προετοιμασία του, ο υπαρχηγός Κασιδιάρης εξέθεσε με το χειρότερο τρόπο τον Αρχηγό και τους... συναγωνιστές του. Απολογούμενος για όσα κατηγορείται, φρόντισε με κάθε τρόπο να περισωθεί ο ίδιος, αδιαφορώντας για το ποιους άλλους θα πάρει η μπάλα.
Το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν δίστασε να..
παραδεχτεί ότι στις εγκληματικές ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται η Χρυσή Αυγή ενδέχεται να εμπλέκονται και βουλευτές της. Πρόκειται για μια ολική ανατροπή στα όσα υποστήριζε σύσσωμη έως τώρα η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης, ότι δηλαδή ένοχοι εγκληματικών πράξεων είναι μόνο περιφερειακά στελέχη και απλοί υποστηρικτές της.
Με την ομολογία αυτή ο Κασιδιάρης έστρεψε την προσοχή του δικαστηρίου σε όσους πρώην βουλευτές της οργάνωσης έχουν αναμιχθεί άμεσα στις επιθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη, κυρίως τον Λαγό. Αλλά ταυτόχρονα -και ασφαλώς άθελά του- διέψευσε τον ίδιο τον Αρχηγό του, ο οποίος μέχρι σήμερα επαναλαμβάνει μονότονα ότι ο ίδιος και οι στενοί συνεργάτες του που συναποτελούν την ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι παντελώς άσχετοι με την αιματηρή δράση της οργάνωσης.
Με τη δήλωση αυτή ο Κασιδιάρης γελοιοποίησε και τον ισχυρισμό τού επικεφαλής των υπερασπιστών της οργάνωσης και αδελφού του Αρχηγού, ο οποίος είχε δηλώσει κατά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων ότι «εδώ ταλαιπωρούνται 68 άνθρωποι και οι οικογένειές τους για τις ιδέες τους», βάζοντας όλους τους κατηγορούμενους στην ίδια πλευρά των «αδίκως διωκομένων».
Γι' αυτές τις «ιδέες» του ο Κασιδιάρης απέφυγε να μιλήσει, επικαλούμενος την... ελευθερία της έκφρασης. Βέβαια τα ναζιστικά «πιστεύω» της ομάδας Μιχαλολιάκου ενδιαφέρουν το δικαστήριο μόνο και μόνο επειδή αποτελούν το κίνητρο της εγκληματικής δράσης της και εξηγούν τον τρόπο που επιλέγονται οι στόχοι της.
Με την ανατροπή αυτή στην υπερασπιστική γραμμή της η ηγεσία της Χρυσής Αυγής φαίνεται να κατανοεί τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις σε βάρος της. Γι' αυτό και ο Κασιδιάρης έφτασε να επιτεθεί προσωπικά στον αναπληρωτή εισαγγελέα, εντάσσοντας για πρώτη φορά τη σύνθεση του δικαστηρίου στην «πολιτική σκευωρία» κατά της Χρυσής Αυγής. Λίγο αργά το «θυμήθηκε».

ΕΦ.ΣΥΝ.