ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Aπλήρωτοι οι δημοσιογράφοι στο σάιτ του Κοντομηνά

Επιστολή στην ΕΣΗΕΑ έστειλαν οι απλήρωτοι (και άνεργοι πλέον) συντάκτες της ιστοσελίδας tospirto.net που ανήκει στον Δημήτρη Κοντομηνά και στον όμιλο του Alpha (η ιστοσελίδα δεν πέρασε με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον όμιλο Βαρδινογιάννη).
Η λειτουργία του σάιτ tospirto.net ανεστάλη οριστικά στις..
10/09/2019.  Οπως αναφέρεται στην επιστολή, σε αυτό δούλευαν 6 συντάκτες και πληρώνονταν είτε μέσω μπλοκ παροχής υπηρεσιών, είτε μέσω αποδείξεων δαπανών. Όσοι πληρώνονταν μέσω μπλοκ παροχής υπηρεσιών έχουν να πληρωθούν από τον περσινό Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2018 (τον ακριβή μήνα γνωρίζει το λογιστήριο) και όσοι πληρώνονταν μέσω αποδείξεων δαπανών από τον Ιανουάριο του 2019.
Αναλυτικά η επιστολή των απλήρωτων συντακτών προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ:
"Αγαπητά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ,
Απευθυνόμαστε σε εσάς, επειδή χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας αναφορικά με οφειλόμενα δεδουλευμένα των συντακτών της ιστοσελίδας tospirto.net που ανήκει στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά και στον όμιλο του Alpha (να σημειωθεί, παρακαλώ, πως η ιστοσελίδα δεν πέρασε με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον όμιλο Βαρδινογιάννη, ανήκει αποκλειστικά στον κ. Κοντομηνά).
Η λειτουργία του σάιτ tospirto.net ανεστάλη οριστικά στις 10/09/2019. Σ΄αυτό δούλευαν 6 συντάκτες και πληρώνονταν είτε μέσω μπλοκ παροχής υπηρεσιών, είτε μέσω αποδείξεων δαπανών. Όσοι πληρώνονταν μέσω μπλοκ παροχής υπηρεσιών έχουν να πληρωθούν από τον περσινό Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2018 (τον ακριβή μήνα γνωρίζει το λογιστήριο) και όσοι πληρώνονταν μέσω αποδείξεων δαπανών από τον Ιανουάριο του 2019.
Η λίστα με τα οφειλόμενα ποσά έχει σταλεί από τον Ιούλιο στην διευθύντρια επικοινωνίας του ομίλου, κ. Πίμη Φασούλα (μέχρι πρότινος τη διεύθυνση επικοινωνίας αλλά και του tospirto.net είχε η κ. Άννα Βλαβιανού που αποχώρησε τον Μάιο του 2019), καθώς και στον οικονομικό υπεύθυνο, κ. Παπαδόπουλο. Από τα τέλη Μαΐου είχαμε αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις πως χρήματα δεν πρόκειται να χαθούν και πως θα πληρωθούμε όλοι εντός του καλοκαιριού. Στα τέλη Ιουλίου λάβαμε από την Π.Φασούλα «επίσημη» προφορική διαβεβαίωση πως όλες οι οφειλές του σάιτ θα διευθετούνταν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό ωστόσο, δεν έγινε.
Εν συνεχεία, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον κ. Βαγγέλη Δουράκη, εκπρόσωπο εργαζομένων του ομίλου Alpha στην ΕΣΗΕΑ, ο οποίος μας ενημέρωσε πως δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει, καθώς το tospirto.net δεν ανήκει στη νέα διεύθυνση του Alpha. O ίδιος μας παρέπεμψε σε σας προκειμένου να μας βοηθήσετε στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας."