ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Καταδίκη δημοσιογράφου για δυσφήμιση της XA!

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η καταδίκη με ποινή φυλάκισης ενός έτους του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής. Ο Α. Παπαδόπουλος όταν ήταν εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ είχε πει μιλώντας για την φασιστική οργάνωση ότι πρόκειται για «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές.. της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου».
Η ΔΗΜΑΡ προσθέτει ότι αφού λείπει «η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης».
Το ΚΚΕ αναφέρει ότι η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, «αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών».