ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ο γρίφος Τσακνή και οι... παραγωγικές συγγένειες της ΕΡΤ

Τι αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ 

Για «επερχόμενο σκάνδαλο» και «ηθική κατάπτωση» ενός δημοσίου φορέα έκανε λόγο προ ημερών  στα social media μέσω ενός κουίζ ο πρώην προέδρου της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής (δείτε ΕΔΩ).
Τώρα ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ με ενημέρωσή του προς τους συναδέλφους του στο Ραδιομέγαρο έρχεται να λύσει τον γρίφο Τσακνή αναφέροντας:..
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ως εκπρόσωπός σας, αισθάνομαι  την υποχρέωση να σας ενημερώνω για κάποιες αποφάσεις του ΔΣ, τις οποίες θεωρώ σημαντικές, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με τα συμφέροντα των εργαζομένων και της εταιρείας μας, τα οποία μας ανακοινώνονται μέσα στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
1. Την Παρασκευή 2/2/18 εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, η τηλεοπτική μικτή παραγωγή, 60 δίωρων επεισοδίων, με τον τίτλο "ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ" της εταιρίας ''Hope Films TV Productions'' για το πρόγραμμα της ΕΡΤ2.
Καταψήφισα την συγκεκριμένη πρόταση γιατί την περυσινή χρονιά στην ΕΡΤ2 υπήρχε καθημερινή εκπομπή, ανάλογου περιεχομένου, η οποία ήταν εσωτερική παραγωγή, με παρουσιάστριες δύο συναδέλφους και πρακτικά με μηδενικό κόστος για την ΕΡΤ.
Η πρόταση αυτή πέρασε από αρκετές συνεδριάσεις του ΔΣ μέχρι να καταλήξει να εγκριθεί κατά πλειοψηφία.
Θεωρώ λάθος να αντικαθίστανται εσωτερικές παραγωγές με άλλες μικτές ή εξωτερικές με κόστος προφανώς πολύ μεγαλύτερο.
Στις συνεδριάσεις αυτές, πέρα από την παραπάνω στάση και άποψη, ασκήθηκε έντονη κριτική, γιατί στο εταιρικό σχήμα της εταιρίας παραγωγής συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο του Διευθυντή του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ.
2.  Στα καλά νέα,  ενημερωθήκαμε ότι ο διαγωνισμός της προμήθειας των ψηφιακών πομπών προχωρά κανονικά και στον οποίο πήραν μέρος τέσσερις εταιρείες. Σήμερα μάλιστα άνοιξαν οι προσφορές, γεγονός που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα απαλλαγεί η εταιρεία μας από το βάρος του ενοικίου που πληρώνουμε στην  Digea, για μέρος του τηλεοπτικού δικτύου μας. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή η διακήρυξη, ο προϋπολογισμός, οι τεχνικές προδιαγραφές και η έως τώρα διενέργεια εγκρίθηκαν ως σύννομες από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θα ακολουθήσει η φάση της αξιολόγησης των προσφορών και η ανάδειξη του μειοδότη.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αριστοτέλης Μεταξάς
εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ